Annons

Stockholmsbörsen: Ericsson agerar sänke<br />

Stockholmsbörsen backar. Vid klockan 14.30 hade OMXS-index gått ner med 0,9 procent, med Ericsson som sänke.

Europabörserna sjunker svagt, och i Asien föll också börserna överlag i dag.

Indextunga Ericsson har kapitalmarknadsdag. Bolaget sänker prognosen för marknadens tillväxt de kommande åren, och skriver upp kostnaderna för det pågående effektiviseringsprogrammet. Aktien går ner med 5,0 procent, överlägset mest av storbolagen.

Konkurrenten Nokia backar med 2,3 procent.

Alfa Laval har meddelat att vd Lars Renström ska gå i pension och ersättas av Tom Erixon från Ovako nästa år. Aktien backar 2,2 procent.

H&M sjunker med 0,7 procent. Stilindex från Svensk Handel visar på ökande försäljning för klädbranschen i oktober. H&M ingår inte i statistiken.

Några storbolag stiger, men marginellt. Lundin Petroleum stiger med 0,4 procent. Astra Zeneca rapporterar positiva forskningsresultatet för ett preparat som behandlar sjukdomen lupus. Aktien går upp med 0,3 procent.

Precise Biometrics vände till vinst under tredje kvartalet. Aktien rasar ändå över 13 procent. I går rasade den med omkring 20 procent, efter ett negativt omdöme i Dagens Industri.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?