ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 24 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Höstresor lockar bleka svenskar

  • Foto: Trons
Många svenskar vill njuta av sol och bad under höstlovet då solen svek i somras. Men det gäller att vara snabb om man ska hinna boka en resa till värmen.

Bokningarna inför det kommande lovet, som infaller vecka 44, har ökat med 15 procent jämfört med samma period förra året, enligt researrangören Ticket.

Det välbeprövade turistmålet Gran Canaria fortsätter att vara mycket populärt och toppar listorna över flitigt bokade resmål. Även mer oväntade platser som Dubai och Berlin ökar rejält i popularitet.

"Jag tror att det finns ett behov av att hitta nya roliga städer, det känns kul att testa något nytt", säger Karin Starkman Ahlstedt, kommunikationsansvarig på Ticket.

Researrangören Resia bekräftar att efterfrågan på resor är stor inför höstlovet, och att det till stor del är värmen som lockar.

"Generellt kan man säga att höstlovet är ett av de loven när man reser mest, det är en stadigt ökande trend", säger kommunikationschef Ingela Schönning.

Det kostar mer att boka en höstlovsresa i år jämfört med i fjol då tillgång och efterfrågan styr priserna. Och det gäller att boka snarast om man har specifika önskemål och inte redan har fixat sin biljett.

"Det finns en del resor kvar men man måste vara mycket mer flexibel och man kanske inte får exakt det man tänkt sig från börja", säger Karin Starkman Ahlstedt.

Hit vill vi resa på höstlovet
De tio populäraste resmålen, enligt researrangören Ticket.
1. Gran Canaria
2. London
3. Berlin
4. New York
5. Teneriffa
6. Antalya
7. Dubai
8. Barcelona
9. Malaga
10. Miami
De fem populäraste resmålen till sol och bad respektive storstad, enligt researrangören Resia.
Sol och bad:
1. Gran Canaria
2. Teneriffa
3. Antalya
4. Cypern
5. Lanzarote
Storstad:
1. London
2. New York
3. Miami
4. Barcelona
5. Dubai
Tyck till