ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 19 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Löfven skyller på företagen

  • Stefan Löfven. Foto: Jessica Gow/TT
Samtidigt som statsminister Stefan Löfven erkänner att han har misslyckats med integrationen lägger han skuld på svenska företag. Näringslivet diskriminerar invandrare, enligt Stefan Löfven.

På tisdagen frågades Stefan Löfven ut om den svenska flyktingpolitiken på Nordiska rådets session i Islands huvudstad Reykjavik. Efter utfrågningen sade Stefan Löfven till tidningen Expressen att svenska företag delvis bär skulden för att det tar för lång tid för invandrare att etablera sig i samhället.

"Men nu märker jag en väldigt stor vilja hos företagen att ställa upp med praktikplatser. Här finns en god vilja. Men vi måste erkänna att det har tagit för lång tid", sade han.

Stefan Löfven inledde utfrågningen med att tala om betydelsen av ett bra samarbete och vädjade till de andra nordiska länderna om hjälp. När en norsk politiker frågade vad Norge har att lära av svensk flyktingpolitik svarade Stefan Löfven att varken tidigare S-regeringar eller borgerliga regeringar har klarat av uppdraget. Han pekade på näringslivets ansvar för situationen och anklagde svenska företag för diskriminering.

"Det vilar ett stort ansvar på arbetsgivare. Det har visat sig när vi avidentifierar jobbansökningar. Då får de som kommer från länder utanför Europa komma i fråga. Det är något vi måste arbeta mycket strukturerat med", sade Stefan Löfven under utfrågningen.

Tyck till