1515
Annons

Kinberg Batra vill lagstifta kring decemberpakten

Moderaternas partiordförande Anna Kinberg Batra vill lagstifta för att säkra tanken bakom Decemberöverenskommelsen, och undvika både parlamentariskt kaos och samlingsregeringar, enligt en intervju med Dagens Nyheter.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Visselblåsaren Snowden får ryskt medborgarskap av Putin

Rysslands president Vladimir Putin gör visselblåsaren Edward Snowden till rysk medborgare.

Beslutet kommer genom ett presidentdekret som offentliggjordes på måndagen.

Den amerikanske medborgaren Edward Snowden har valt att leva i Ryssland sedan 2013, då han är eftersökt av amerikanska myndigheter för att ha läckt hemliga dokument. 2020 sade han att han skulle söka permanent uppehållstillstånd i Ryssland, men att han skulle behålla sitt amerikanska medborgarskap.

Beskedet om president Putins beslut publicerades på en officiell regeringssida. Snowden var en av 75 utländska medborgare i Ryssland som får ryskt medborgarskap av president Putin.

Snowden läckte omfattande material om USA:s underrättelsetjänst National Security Agency (NSA) och information som den samlat in.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera