1515

Concentric lever upp till förväntingarna<br />

Concentric, som tillverkar motor- och hydraulikprodukter till bland annat fordonsindustrin, redovisar ett rörelseresultat på 93 miljoner kronor för det tredje kvartalet. Väntat var enligt SME Direkt ett rörelseresultat på 91 miljoner kronor.

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Innehåll från 2SecureAnnons

Personalsäkerhetsprogram, en viktig del i företags riskhantering

Medarbetarna är ett företags viktigaste tillgång men att felrekrytera en medarbetare kan idag medföra stora kostnader och långvarig skada. Därför blir det allt viktigare för företag att se till att de har en systematisk metod för att kontrollera och bedöma sin personals pålitlighet.

– Företag börjar inse att en felrekrytering blir väldigt kostsam. Vi lever i ett mer öppet samhälle, folk är mer benägna än tidigare att tala osanning eller lägga fram falsk dokumentation för att skapa en karriär eller tillskansa sig en viss befattning, ibland med en dold agenda, berättar Elisabeth Tallström, Affärsområdeschef för Human Risk Management på 2Secure.

700 000 kronor kostar en felrekrytering

Ett personalsäkerhetsprogram innefattar att ha processer för att förebygga att opålitliga personer kommer in i verksamheten, att upptäcka om det begås oegentligheter samt att hantera incidenter på ett strukturerat sätt. En genomsnittlig kostnad för en felrekrytering ligger idag på drygt 700 000* kronor.

– Vi märker ett stort ökat intresse från företag att kunna försäkra sig om att personalen man anställer är lämplig, inte bara från ett kompetensperspektiv utan även från ett pålitlighetsperspektiv, säger Elisabeth.

Syftet med ett personalsäkerhetsprogram, som bör utföras både innan, under och efter en anställning, är att skydda företagets värdefulla tillgångar och information. Det bör vara en självklar del i företagets riskhantering, för att reducera framtida risker och kostnader. Det blir också fler och fler branscher som idag har regulatoriska krav att göra den här typen av kontroller.

Ledande aktör inom säkerhetsrådgivning

2Secure har sedan starten 2006 varit marknadsledande leverantör av professionell säkerhetsrådgivning och kvalificerade tjänster för företag och offentlig sektor. Tjänster som exempelvis IT- och informationssäkerhet, omvärldsbevakning, utredning och forensik samt incident och krisledning.

– Vi har genom åren utfört mer än 20 000 bakgrundskontroller på uppdrag från kunder som representerar samtliga branscher. Det varierar kraftigt från bransch till bransch när det kommer till identifierade risker i slutrapporten. En grov uppskattning är att 20 procent av samtliga kontroller har någon form av avvikelse, allt som oftast kopplat till cv:t, avslutar Elisabeth.

Om 2Secure - DET INTELLIGENTA SÄTTET ATT KONTROLLERA RISK

Vi levererar konkret nytta som gör direkt skillnad. Vi kan dessutom, med vår kompetens och vår bredd, se en helhet som många andra missar. Det är det vi kallar det intelligenta sättet att kontrollera risk. Vi är en partner som förstår situationen, affären och organisationen, inte bara hoten och riskerna.

Läs mer på 2Secure.se 

Läs mer om 2Secures tjänst Personalsäkerhet här

*Undersökning 2018 Öhrling/PWC

Mer från 2Secure

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med 2Secure och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?