1515

Stockholmsbörsen: Fall att vänta<br />

Stockholmsbörsen väntades få en lugn öppning i dag, rapportstormen till trots. Men terminerna tvärvände ned ca 20 minuter före öppning. Terminerna hos IG Markets visar på en nedgång på 1,33 procent. Terminerna i Europa är två tredjedelar upp, och en tredjedel neutral. USA-terminerna tuffar samtidigt uppåt med 0,5 procent.

Wall Street stängde strax under nollan på tisdagen. Efter Stockholmsbörsens stängning rörde sig kurserna nedåt med 0,1-0,4 procent. I Asien var Kina lägre, men Tokyo högre på onsdagen.

I går släppte Swedbank sina delårssiffror, och under morgonen var det dags för de övriga tre i den svenska storbanksfyrklövern. Delårsrapporterna från Handelsbanken, Nordea och SEB överraskade negativt. Bankernas räntenetto var överlag svagare än förväntat.

Billerud Korsnäs överträffade förväntningarna med rörelseresultatet som var 13,6 procent bättre än väntat. Omsättningen kom in i linje med estimaten. Bolaget spår en fortsatt stabil marknad som fortsätter sidledes.

ABB kom in bättre än väntat, omsättningen och orderingången något under. Verkstadsbolaget upprepar att man ser en blandad bild med ökad osäkerhet på kort sikt.

Intrum Justitia tangerade nästan förväntningarna. Snäppet över på resultat, snäppet under på omsättningen. Intrum tog i kvartalet en nedskrivning på 31 miljoner, men vill inte specificera för SIX News vilket land det gäller.

I dag är kalendern riktigt rapporttung, men på makrosidan väger den däremot lätt. Utöver svenska rapporter kommer en rad utländska, däribland Boeing, Kimberly-Clark och General Motors.

Dessutom noteras Klaria Pharma Holding på First North.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?