ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Donald Trump läskigast på festen

  • Trump skrämmer mexikanare på halloween. Foto: AP/John Locher

Den ena är mer skräckinjagande än den andra. Åtminstone enligt mexikanare, som väljer att klä ut sig till USA-politikern Donald Trump eller knarkkungen "El Chapo" inför den läskiga högtiden halloween.

Det är det ultimata kvittot på att du har blivit en riktigt skrämmande person. Och inför halloweenfirandet får spöken, zombies och mumier konkurrens av två nya figurer: den amerikanska presidentkandidaten Donald Trump och den förrymde mexikanske knarkkungen Joaquín "El Chapo" Guzmán.

Företaget Caretas, som tillverkar latexmasker för försäljning i både Mexiko och USA, har redan sålt över 2.000 El Chapo-förklädnader och kommer att göra minst 1.700 till. En mask tar en hel dag att tillverka på fabriken i centrala Mexiko.

"Det finns en del kritik, men vi är mexikaner och kan skratta åt tragedier", säger Maria del Carmen Navarro, som är en av konstruktörerna, till nyhetsbyrån AFP.

På grund av sina nedlåtande och rasistiska kommentarer om invandrare har Donald Trump blivit en av de mest hatade människorna i Mexiko. Företaget har än så länge bara tillverkat några hundra masker föreställande den kontroversielle politikern, men är övertygad om att de kommer att bli en ruggig succé.

"Donald Trump-masken säljer väldigt bra i USA", säger chefen Diego Esponda till nyhetsbyrån AP.

Tyck till