1515

USA-börser: Väntas inleda på minus

Tisdagens USA-börser ser ut att inleda nedåt, efter en handelssejour på måndagen med små rörelser och till slut en stängning på lätt plus. Svaga importsiffror från Kina har satt press och Europabörserna har visat på breda tapp under dagen.

Handeln väntas också bli livligare än på måndagen, då det var helgdag i USA och stängt på räntemarknaden, men ändå öppet på börserna.

Omkring klockan 15 var terminerna för såväl Dow Jones, som S&P500 och Nasdaq-terminen ned runt 0,7 procent.

Fokus de kommande veckorna ligger annars mest på rapportsäsongen och närmast siffror för en rad amerikanska storbanker.

Först på tur är JP Morgan, som öppnar sina böcker efter börsstängning på tisdagskvällen. Intäkterna väntas ha sjunkit med 2 procent under kvartalet, medan vinsten per aktie väntas stiga något på grund av redan genomförda besparingar. Bankaktien var i stort sett oförändrad i den amerikanska förhandeln.

Sent i kväll lägger också halvledarjätten Intel fram sina kvartalssiffror. Aktien noterades svagt nedåt i förhandeln.

Hälso- och sjukvårdsprodukttillverkaren Johnson& Johnson steg inledningsvis i förhandeln efter en delårsrapport som bjöd på en höjning av resultatprognosen för 2015, men backade sedan tillbaka.

Mikrobloggen Twitter avancerade 3 procent efter att bolaget presenterat personalneddragningar och en höjd prognos för det tredje kvartalet.

Fed-chefen från St Louis James Bullard upprepade i ett tal på tisdagseftermiddagen sin syn att det är lämpligt att Federal Reserve höjer sina styrräntor trots de utmaningar som finns.

Noteringar vid 14.45-tiden

(jämfört med nivån vid USA-stängning föregående handelsdag)

Terminen för Dow Jones -0,68%

Terminen för S&P 500 -0,66%

Terminen för Nasdaq -0,74%

2-åriga USA-räntan -0,0140 till 0,6230%

10-åriga USA-räntan -0,0407 till 2,0474%

Olja, US WTI +0:20 USD till 47:30 dollar/fat

Olja, Brent +0:36 USD till 50:22 dollar/fat

EUR/USD +0:0036 till 1:1395


Innehåll från RoboMarketsAnnons

Multi-asset-mäklaren RoboMarkets etablerar sig i Sverige med unik prismodell

Mats-Olof Engarås och Maximilian Ström, Managing Director respektive kundansvarig på RoboMarkets.
Mats-Olof Engarås och Maximilian Ström, Managing Director respektive kundansvarig på RoboMarkets.

Många privata investerare är sofistikerade i sin handel och letar ständigt efter de bästa möjligheterna. Nu erbjuder multi-asset-mäklaren RoboMarkets sina tjänster inom CFD- och aktiehandel på den svenska marknaden.

– Vi lanserar också en transparent prismodell med fast månadsavgift som inkluderar obegränsad handel i amerikanska aktier utan courtage samt courtagefri CFD-handel med mycket attraktiva spreadar, säger Mats-Olof Engarås, Managing Director på RoboMarkets i Sverige.

Vill du veta mer? Läs mer om RoboMarkets här

Den tidiga etableringen av nätmäklare och andra bankutmanare i Sverige har bidragit till ett väl utbrett intresse för investeringar och trading bland privatsparare. Med de senaste årens centralbanksstimulanser med hög likviditet, stort flöde av nya börsnoteringar och ”meme stocks”, eller internetfenomensaktier, har intresset för trading ökat ytterligare. Många använder sig av flera mäklare och handelsplattformar och medvetna investerare letar hela tiden efter nya möjligheter.

Efter att RoboMarkets framgångsrikt etablerat sig i ett flertal europeiska länder har snabbväxaren öppnat i Sverige. Bolaget erbjuder sina kunder exponering mot ett stort och diversifierat utbud av underliggande instrument på olika marknader till förmånliga handelsvillkor och support på svenska.

– Vårt mål är att vara flexibla och snabbrörliga för att möta marknadstrenderna. Nu fortsätter vi att utveckla och anpassa våra tjänster för att bli ett än mer attraktivt alternativ för svenska kunder, fortsätter Mats-Olof Engarås.

Kundfokuserat team

RoboMarkets lägger stor vikt vid att ha en nära dialog med sina kunder och för att erbjuda bästa möjliga kundsupport har man också rekryterat personal till kontoret i Stockholm. Kundteamet leds i dagsläget av Maximilian Ström och Mats-Olof Engarås, som tillsammans har lång erfarenhet från finanssektorn och kundfokuserade roller.

Hos RoboMarkets har kunderna tillgång till de välkända tradingplattformarna MetaTrader4 och MetaTrader5, med webbaccess och mobilapplikationer, samt den egenutvecklade plattformen R StocksTrader, som speciellt tagits fram för aktiehandel, med användarvänlighet och flexibilitet i fokus. För att möta det växande intresset för automatiserad trading erbjuds kunderna även användarvänliga verktyg för att bygga sin egen tradingrobot.

– Helhetserbjudandet med tradingplattformar, tillgängliga marknader och handelsvillkor är anpassade för att vara konkurrenskraftiga både för professionella, sofistikerade traders och för handlare med mindre erfarenhet, säger Mats-Olof Engarås.

I kombination med den unika prismodellen erbjuds nya kunder att handla utan månadsavgift fram till sista februari 2022.

Vill du veta mer? Läs mer om RoboMarkets här

Riskinformation: CFDs är komplexa instrument och innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstångseffekten. 61.41% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar CFDs via den här leverantören. Du bör överväga om du förstår hur CFDs fungerar och om du har råd att ta en sådan hög risk att förlora dina pengar. Om den med CFD förenade risken upplevs som komplicerad för dig, sök oberoende råd.

Mer från RoboMarkets

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RoboMarkets och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?