ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Reinfeldt: "Vi kommer att invaderas av hundraåringar"

  • Foto: Janerik Henriksson / TT
Tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt upplyser nu norrmännen om vikten av att arbeta långt upp i åldrarna. "Vi kommer att invaderas av hundraåringar", säger han enligt norska tidningen Dagens Näringsliv i samband med ett besök i grannlandet.

Fredrik Reinfeldt talade på torsdagen i Oslo på den norska näringslivsorganisationen NHO:s årskonferens.

I sitt tal lyfte han fram tre satsningar som Norges regioner bör göra för att utveckla väl fungerande bostads- och arbetsmarknader.En satsning handlar om att våra yrkesliv måste förlängas. Det är inte första gången Fredrik Reinfeldt talar sig varm för ett arbetsliv som sträcker sig till 75 års ålder.

”Ska vi leva tills vi är 100 år och ha höga välfärdsambitioner, måste vår tid i yrkeslivet bli längre”, säger Fredrik Reinfeldt enligt Dagens Näringsliv.

Han passar också på att lyfta fram den svenska boken ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”. Det är en väldigt bra bok, enligt den avgående moderatledaren som dock menar att titeln är fel.

”Hundraåringar är inte på väg att försvinna, tvärtom. Vi kommer att invaderas av hundraåringar. Vi blir fler, vi lever längre och vi har mycket högre välfärdsambitioner”, säger Fredrik Reinfeldt enligt Dagens Näringsliv.

De andra satsningarna handlar om skapa större urbana områden och kunna attrahera arbetskraftsinvandrare.

Tyck till