1515

Europabörser: <br />Spänd väntan på ECB<br />

Börserna i Europa handlades runt nollstrecket då marknaderna med spänd förväntan såg fram emot ECB:s penningpolitiska besked under eftermiddagen. De bästa sektorerna var råvaror och olja och de sämsta var hälsovård och kemi. Åtta av nitton sektorer var på plus.

Dagens stora höjdpunkt blir ECB:s penningpolitiska besked klockan 13.45 med den efterföljande presskonferensen klockan 14.30. Uppgifter om vad som kommer att presenteras har redan läckt ut, dels via tysk press förra veckan och dels via de internationella nyhetsbyråerna i går.

Tysk press skrev att varje lands centralbank kommer att köpa det egna landets statsobligationer, som mest 20-25 procent av den utestående volymen, för att begränsa det gemensamma risktagandet. I går rapporterade nyhetsbyråerna att den verkställande direktionen tänker föreslå köp på 50 miljarder euro per månad i minst ett år med start i mars.

Marknadens förväntningar låg inför gårdagens läcka på att ECB meddelar köp på 550 miljarder, enligt en sammanställning från Bloomberg.

Bland enskilda bolagsnyheter noterades det att Balfour Beatty efter genomgång av den brittiska byggverksamheten har hittat ytterligare nedskrivningar på 70 miljoner pund och varnat för att mer kan komma. Aktien öppnade kraftigt ned men återhämtade sig under förmiddagen och var vid halv tolv-tiden ned 0,9 procent.

Brittiska Royal Mail steg 3,5 procent efter att ha uppdaterat marknaden om att intäkterna under räkenskapsårets första nio månader ökade med 1 procent. Framför allt gladdes marknaden åt att paketleveranserna ökade och kompenserade för en nedgång för brev.

Noteringar kl 11.29
Index  Marknad  Notering  I dag  I år

Stoxx 600  Europa  358 -0,10% 4,50%
Stoxx 50  Europa  3.134  -0,20% 4,30%

FTSE 100  London  6.741  0,20% 2,70%
DAX 30  Frankfurt  10.262  -0,40% 4,70%
CAC 40  Paris  4.475  -0,20% 4,70%

SMI  Zürich  7.915  -1,20% -11,90%
IBEX 35  Madrid  10.387  0,50% 1,00%
FTSE MIB  Milano  20.099  0,60% 5,70%

SIX Nordic Index  Norden  111 0,30% 4,20%


Innehåll från LogMeInAnnons

Så frigör LogMeIn den moderna arbetskraftens potential

I dag jobbar miljontals människor världen över på distans, vilket ställer stora krav på företag att se till att anställda får supporten de behöver och att säkerheten är den allra bästa. Med LogMeIns heltäckande molnlösningar blir arbetet sömlöst och IT-avdelningen får kraftfulla verktyg. I ett nytt partnerskap med Commaxx är LogMeIns produkter nu tillgängliga för den nordiska marknaden. 

LogMeIn grundades 2003 och är en pionjär inom fjärrarbete. Under pandemin har arbetsplatsen blivit ännu mer decentraliserad och efterfrågan på LogMeIns lösningar har ökat ytterligare. Idag hjälper LogMeIn miljontals människor och företag att arbeta så bra som möjligt – var som helst och när som helst. 

– Molnbaserad kommunikation och tjänster har blivit en del av vardagen och är därför avgörande för att företag ska lyckas i framtiden. Genom vårt partnerskap med Commaxx ser vi fram emot att hjälpa fler svenska och nordiska företag att anpassa sig i den nya eran av arbete, säger Gerald Byrne, Senior Director och Channel Sales.

– Det som gör oss unika är just att alla våra produkter är molnbaserade, vilket är ovanligt på marknaden med tanke på den bredden vi har. Man kan med några klick enkelt skala upp och ned allt från våra UCC-lösningar till vår säkerhetslösning LastPass, säger Barry McMahon, Senior Product Marketing Manager. 

En spridd arbetsplats kräver kraftfulla verktyg

 På en decentraliserad arbetsplats är det även viktigt att IT-avdelningen har verktygen som behövs för att enkelt ge anställda support. Med lösningar som Rescue och Central kan IT-personalen enkelt hantera alla anslutna enheter, var de än befinner sig. Förutom att kunna ge smidig support är det även av högsta vikt att man arbetar så säkert som möjligt. Med LogMeIns lösning LastPass som finns i deras Identityserie säkrar man de anställdas identitet, åtkomst, data och lösenord. 

–  LastPass kan generera slumpmässiga lösenord i alla möjliga skepnader och med ett inlogg kan du hantera alla lösenord på ett och samma ställe. Lösningen kommer ihåg lösenorden och fyller automatiskt in den krävda informationen, Barry McMahon.

Lösningen har även multifaktorautentisering, vilket ger en extra nivå av säkerhet. 

– När du kombinerar att kunna genera och hantera lösenord, samtidigt som du utmanar användaren att bevisa att den är vem den påstår sig vara, så får du en mycket omfattande säkerhetslösning som är lätt att använda. Det valideras av mer än 26 miljoner kunder, avslutar Barry McMahon. 

Länk: Vill du veta mer om LastPass? 

Om LogMeIn

 LogMeIn är en pionjär inom distansarbete och en drivkraft bakom dagens situation där vi kan arbeta var vi vill, och har blivit ett av världens största SaaS-företag med tiotals miljoner aktiva användare, mer än 3500 globala medarbetare, över 1,3 miljarder dollar i årlig omsättning och cirka 2 miljoner kunder världen över som använder LogMeIns lösningar som en viktig del i deras dagliga liv.

 

Mer från LogMeIn

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med LogMeIn och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?