Annons

Europabörser: <br />Skönhetsjätten går kräftgång<br />

Europabörserna handlas övervägande till mindre förändringar under tisdagens inledande handel. Orosmolnet kring ett eventuellt självständigt Skottland samt utökade EU-sanktioner mot Ryssland verkar ha skingrats något.

Det råder viss osäkerhet på marknaden kring vad ett självständigt Skottland skulle komma att innebära för såväl företag som för pundet.

"Ökad politisk eller ekonomisk osäkerhet har en tendens att alltid skapa nervositet bland investerare. Ett "ja" till skotsk självständighet är inget undantag", skrev Michael Hewson som är marknadsstrateg på CMC Markets i ett morgonbrev. Det rapporterar CNBC.

EU har, formellt sett, godkänt en ny runda av sanktioner mot Ryssland. Själva genomförandet har dock skjutits upp då EU:s ledare vill försäkra sig om att den vapenvila som utlystes i fredags verkligen kommer att hålla.

Flertalet nyhetsbyråer har rapporterat att än så länge tycks vapenvilan hålla i sig. Enligt Andrej Lysenko, talesman för den ukrainska armén, finns den största risken för brott mot vapenvilan runt Donetsk flygplats.

Oljebolagen tycks vara de som tynger sentimentet på tisdagen. Royal Dutch Shell och BP backar 1,5 respektive 0,9 procent. Enligt Stoxx 600 backar sektorn som helhet med 0,6 procent.

Flygbolaget Lufthansa ser sin aktie noteras ned med 1,5 procent under förmiddagen. Bolagets piloter har gått ut med en strejkvarning för morgondagen, den 10 september, vilken avser plan som avgår från München.

Vd:n för kosmetikatillverkaren L'Oreal uttalat sig i fransk media om sänkta utsikter för den globala marknaden för kosmetika. Aktien backar 2,1 procent i Paris.

Storbritannien har under morgonen släppt siffror över juli månads industriproduktion och handelsbalans.

Den förstnämnda visade på en uppgång om 1,7 procent jämfört med väntade 1,3 procent. Den senare siffran kom in vid -10,2 miljarder pund och väntat här var -9,3 miljarder pund.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från PMC AttachmentAnnons

Ny unik säkerhetsprodukt för godshantering ”E-clamp”

PMC Attachment är en av de ledande tillverkarna i Europa av integrerade gaffelspridningsaggregat och innovativa produkter till inomhus- och utomhustruckar. För att lösa problemet med hantering av osäkrat gods har PMC Attachment utvecklat en världspatenterad elektromekanisk laststabilisator - E-clamp.

PMC Attachment har tillverkat gaffelspridningsaggregat i över 30 år och då det säljs ungefär 500 000 truckar i Europa varje år är behovet av säkra och innovativa lösningar konstant. Under Q1 2021 lanseras säkerhetsprodukten E-clamp, en elektromekanisk laststabilisator som kan förhindra olyckor, skador på gods och som innebär en snabbare och mer flexibel godshantering. E-clamp hjälper Er att stabilisera gods mellan 50 mm -1500 mm. 

– Våra kunder kommunicerade ett tydligt behov av en lösning som innebär stabilare och säkrare godshantering. Som svar har vi utvecklat och fälttestat vår E-clamp, som är en bra kombination till våra gaffelspridningsaggregat. E-clamp är helt unik och kan skräddarsys till specifika behov, på både nya och begagnade truckar säger Per Idsäter, VD/marknad.

Digital godshantering är framtiden

Godshanteringen går från att vara analog till att bli allt mer digitaliserad. E-clamp går helt i linje med det och innebär att användaren kan kommunicera med produkten på ett helt nytt sätt samtidigt som den bidrar till en bättre och säkrare arbetsmiljö. Lösningen integreras smidigt med maskinen och det krävs endast en knapptryckning/signal från truckhytten för att kunna styra E-clamp.             

– Vi ser en stor potential att kunna sälja E-clamp globalt via olika distributörer och kommer erbjuda produkten både som lösa enheter eller tillsammans med vårt gaffelspridningsaggregat, säger Peter Olsson, Ekonomi/marknad. 

Fördelar med E-clamp:

• E-clamp förhindrar skador på både förare och gods

• E-clamp har en innovativ och unik slimmad design

• E-clamp är programmerbar med PLC

• E-clamp ger en snabbare och säkrare materialhantering

• E-clamp kan hantera alla palltyper

Om oss

PMC Attachment är en av de ledande tillverkarna i Europa av integrerade gaffelspridningsaggregat med side shift 

I 30 år har vi utvecklat gaffelspridningsaggregat med en bred kapacitet på 1-25 ton. Våra kunder finns bland de stora trucktillverkarna av såväl lager- som motviktstruckar.

Företaget är en del av Dacke industri AB som är en långsiktig ägare som investerar i innovativa teknikföretag med fokus på kundanpassade komponenter och system.

Dacke Industri är en globalt inriktad koncern med ca 1500 anställda med verksamhet i flera länder och 2019 omsatte koncernen ca 3,5 miljarder kronor. 

Kontakt  

Ödestuguvägen 44 

567 32 Vaggeryd

Sverige

+46(0) 393 120 60

info@pmcattachment.com

Webbadress   www.pmcattachment.se

Vill du läsa mer om E-clamp och PMC Attachment 

Se film på vår unika laststabilisator E-clamp 

 

Mer från PMC Attachment

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med PMC Attachment och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?