Annons

New York: ECB-glädjen mattades av<br />

USA-börserna backade lätt på torsdagen, efter att den initiala glädjen över ECB:s oväntade räntesänkning avtagit mot slutet av handelsdagen. Bland annat tyngde sysselsättningsstatistik som var under förväntningarna.
Foto:Richard Drew

Dow Jones Industrial Average noterades 0,1 procent lägre till indexnivån 17.070, medan tekniktunga Nasdaq Composite noterades ned 0,2 procent till 4.562. Även det bredare S&P 500 stängde 0,2 procent lägre på 1.998.

Omsättningen uppgick till 620 miljoner aktier på New York-börsen och 1,7 miljarder på Nasdaq.

ECB chockade marknaden med att sänka de tre viktigaste räntorna, samtidigt som ett omfattande program för tillgångsköp lanserades.

Inför fredagens officiella amerikanska jobbdata redovisade ADP att antalet sysselsatta i den privata sektorn i USA steg med 204.000 personer i augusti, vilket var 16.000 färre än väntat.

ISM:s sammanvägda index för den amerikanska tjänstesektorn steg till 59,6 i augusti, vilket var över marknadens prognos. Markits inköpschefsindex för tjänstesektorn sjönk, men var på en högre nivå än väntat.

På bolagsfronten tyngde energisektorn, med en sammanvägd nedgång på 1,3 procent inom S&P 500.

Inom Dow Jones gick det tungt för oljejättarna Chevron och Exxon som båda föll kring 0,8 procent, samtidigt som oljepriset tappade.

Amazon steg 2,1 procent sedan Sanford C. Bernstein hållit positiva tongångar i en analys.

På räntemarknaden var räntan på en amerikansk tioårig statsobligation upp 5 punkter till 2,45 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?