Annons

USA-börser: Plushandel väntas<br />

Terminerna för de ledande amerikanska börserna handlades på plus inför tisdagens öppning.

De europeiska börserna steg tydligt, sedan investerare fått förnyad optimism kring nya stimulanser från ECB vilket, efter att EMU-statistik visat på lägre inflation i september än väntat.

På makrofronten från USA framkom att huspriserna steg något mer än väntat i juli, jämfört med samma månad föregående år. Terminerna rörde sig marginellt lägre efter att siffrorna hade offentliggjorts.

Klockan 16.00 blir det konsumentförtroende i september. Credit Suisse tror att siffrorna kan ha sjunkit något från sjuårshögsta nivån i augusti, men att nedåtrisken bör vara begränsad.

Med knappt en timme kvar till öppning noterades terminerna för Dow Jones Industrial Average, det bredare S&P 500 och teknikdominerade Nasdaq Composite upp cirka 0,2 procent.

"Investerare försöker utvärdera hur marknaden kommer reagera, när de kvantitativa lättnaderna upphör i oktober. Jämför man med hur det såg ut när tidigare lättnader upphört är den amerikanska ekonomin i ett bättre skick nu, vilket är positivt", sade Andreas Nigg, aktiestrateg vid Vontobel Asset Management i Zürich till Bloomberg.

Bland aktierna rörde sig Ebay rejält, och steg 9,6 procent i förhandeln, på nyheten att bolaget delas upp i två börsnoterade enheter, Ebay och Paypal.

Fords aktie kan också komma att tilldra sig en del uppmärksamhet. På måndagen vinstvarnade biltillverkaren, och aktien stängde drygt 7 procent lägre.

Move Inc, som driver bostadssajter, rusade 37 procent i förhandeln sedan News Corporation lagt ett bud, motsvarande 950 miljoner dollar, på bolaget.

Noteringar vid 15.10-tiden

(jämfört med nivån vid USA-stängning föregående handelsdag)

Terminen för Dow Jones +0,24%

Terminen för S&P 500 +0,25%

Terminen för Nasdaq +0,48%

2-åriga USA-räntan +0,0159 till 0,5867%

10-åriga USA-räntan +0,0253 till 2,5024%

Olja, US WTI +0:17 USD till 94:74 dollar/fat

Olja, Brent +0:02 USD till 97:22 dollar/fat

EUR/USD -0:0084 till 1:2601


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?