ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 20 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Så ska S och MP fixa jobben

S och MP har slutit en överenskommelse om jobb- och näringspolitiken, som innebär att MP går S till mötes på en rad områden. Det kan Di avslöja i dag.

Efter valet har Socialdemokraterna och Miljöpartiet slutit överenskommelser i en rad knäckfrågor. Nu har man även enats om jobb- och näringspolitiken och Di har tagit del av överenskommelsen, som kommer att ingå i den regeringsförklaring som Stefan Löfven läser upp på fredag.

Uppgörelsen är central för Stefan Löfven, inte bara för att den rör hans egen hjärtefråga, utan för att detta är ett av de politikområden där partiernas olika kulturer och ideologiska hemvister visar sig allra mest.

”För att vi ska klara jobbmålet som vi nu enats kring, måste vi ha en politik för att stärka vår konkurrenskraft”, säger den tillträdande statsministern Stefan Löfven till Di.

Att Miljöpartiet ställt sig bakom det omdebatterade jobbmålet som Socialdemokraterna gick till val på innebär att alla regeringens förslag nu ska vägas utifrån dess jobbskapande effekt.

”Det är ett bra mål som påverkar hela politiken”, säger MP-språkröret Gustav Fridolin.

Förutom jobbmålet ställer sig Miljöpartiet även bakom S-förslaget att en ny strategi ska tas fram för en nyindustrialisering i Sverige.

Tyck till