Annons

USA-börser: It-aktierna sviker<br />

De ledande amerikanska aktieindexen hade vid 18-tiden på onsdagen fallit tillbaka något från dagens öppningsnivåer och handlades på båda sidor av nollstrecket.

Dow Jones Industrial Average var upp 0,2 procent till indexnivån 17.103, medan det breda S&P 500 var oförändrat på 2.002. Tekniktunga Nasdaq Composite noterade den svagaste utvecklingen med en nedgång på 0,4 procent till 4.581.

Omsättningen uppgick till cirka 190 miljoner aktier på New York-börsen och cirka 750 miljoner aktier på Nasdaq.

På statistikfronten visade statistik från US Cencus Bureau att orderingången i USA:s industri steg 10,5 procent i juli, jämfört med månaden före - något mindre än analytikernas prognos om en uppgång på 11,0 procent, enligt Bloomberg News snittprognos.

Johnson Redbooks index visade vidare att den amerikanska detaljhandeln i jämförbara butiker steg 4,9 procent vecka 35, som avslutades den 30 augusti, jämfört med motsvarande period ett år tidigare.

Lastbilstillverkaren Navistar redovisade intäkter på 2,84 miljarder dollar för det tredje kvartalet 2014, lägre än de 2,98 miljarder som väntades enligt Bloomberg News analytikerprognos. Bolaget höjde dock marknadsprognosen för Class 8-lastbilar i USA och Kanada för 2014, och aktien steg 1,8 procent.

En av dagens raketer var bioteknikbolaget Infinity Pharmaceuticals, som lyfte över 40 procent efter att ha aviserat ett samarbete med Abbvie för att utveckla och kommersialisera Infinitys blodcancerpreparat duvelisib.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?