Annons

Börsen: Uppgång väntas

Stockholmsbörsen väntas inleda onsdagens handelssession med små rörelser uppåt. Marknaden inväntar ett tungt ECB-besked på torsdagen, samt amerikanska sysselsättningssiffror för augusti under fredagen, och ser inte ut att vilja ta några klara positioner innan dess.

På bolagsfronten har Kinneviks omsusade portföljbolag Zalando bekräftat att bolaget avser börsnoteras under innevarande år. Zalando-aktien ska noteras i Frankfurt och de större aktieägarna ska kvarstå som ägare.

Zalando avser att lansera ett erbjudande om cirka 10-11 procent av bolagets aktier efter börsintroduktionen. Erbjudandet kommer, om det fullföljs, att bestå av endast nyemitterade aktier i Zalando. Kinnevik äger i nuläget 36 procent av Zalando.

Konflikten mellan Ryssland och Ukraina fortsätter att dominera nyhetsflödet. Senaste utspelet från EU:s tillträdande utrikeschef löd att Ryssland inte längre är en av EU:s strategiska partners.

På Rysslandstemat skriver SvD Näringsliv att Nordea som enda svenska storbank har en betydande verksamhet i landet. Det allt mer spända läget mellan Ryssland och Ukraina borde inte bara oroa största aktieägaren Björn "Nalle" Wahlroos. Rykten om ryska oligarkkopplingar och risk för vinstsmäll kan bli en fråga för nästa finansminister, menar tidningen.

Affärsvärlden har i vanlig ordning släppt nya aktietips i onsdagsutgåvan. Tidningen anser att det är för tidigt att köpa Bactiguard vars notering blev en besvikelse och råder till köp av aktien först på kurser under 19 kronor. Rekommendationen för den som köpt i emissionen eller kommit in sent i aktien är att sälja.

Concentric anses då mer prisvärd och får rekommendationen köp med riktkursen 110 kronor. Stor potential ses även i Net Insight som får rekommendationen köp. Cavotec ses dock som ett problemfyllt verkstadsbolag och aktien får säljråd med riktkursen 22 kronor.

Vidare har JP Morgan inlett bevakning av H&M med rekommendationen neutral och en riktkurs på 295 kronor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?