Annons

"Teslas aktie är grovt övervärderad"<br />

Tesla Motors är en hype och vd Elon Musk gjorde rätt i att säga att bolagets aktie är högt värderad. Det uppgav General Motors tidigare styrelseordförande Bob Lutz i en intervju med CNBC under gårdagen.
Foto:Karin Olander

"Elon Musk har rätt. Den är grovt övervärderad just nu. När man ser på deras totala produktion hittills så är den fortfarande mindre än en dags produktion av General Motors eller Ford, så den är fylld med en hel del hajp", sade Lutz.

Han bedömer att Tesla kommer fortsätta vara ett nischmärke fram till bolaget lanserar nästa generation som tillåter resor på upp till 300 miles innan batteriet tar slut.

Tesla-aktien har gått svagt den senaste tiden efter att vd Elon Musk i en intervju den 5 september gav uttryck för att aktien kanske gått upp lite väl mycket.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?