Annons

Börsen: Terminer pekar på handel runt nollan<br />

Stockholmsbörsen kan inleda torsdagens handel runt nollstrecket. Euro Stoxx 50-terminen handlades cirka 15 minuter före öppning till oförändrat.

H&M:s resultat för det tredje kvartalet var något sämre än väntat.

USA-börserna steg på onsdagen, efter att S&P 500 backat under tre handelsdagar i följd och med stöd av stark bostadsstatistik. I Asien utvecklas börserna positivt med Japan i topp. Industrimetallerna sjönk svagt på torsdagsmorgonen, dollarn stärktes något mot de större valutorna vilket höll tillbaka priserna.

IG:s förhandel indikerar en lugn öppning för OMXS30 på +0,1 procent vid 1.411.

* H&M:s rörelseresultat på 6.886 miljoner kronor var något svagare än estimaten (SME 7.055). Det var främst en något lägre bruttomarginal, som påverkades av externa faktorer, som var bidragande orsak till resultatminskningen. Försäljningen, som inför rapporten varit stark, steg med 7 procent under perioden 1-23 september, (SME 14,4% hela september). Klädjättens onlinesatsning har fått ett bra mottagande.

"Vi har fått ett mycket bra mottagande av våra kunder i samtliga länder", skriver vd Karl-Johan Persson i niomånadersrapportens vd-ord.

* Morgan Stanley är oroade över svagare lastbilssiffror från Europa. Det är dock inte tillräckligt för att banken ska ändra sin syn på SKF, och upprepar sin rekommendation övervikt och en riktkurs på 197 kronor. Aktien stängde på onsdagen till kursen 153:80 kronor.

* Citi Investment höjer Telia Sonera till köp från tidigare neutral.

* Raymond James Euro Equities höjer riktkursen för Lundin Mining till 7:75 kanadadollar, cirka 50:25 kronor, från tidigare 7:50 kanadadollar. Rekommendationen outperform upprepas. Aktien stängde till kursen 36:83 kronor på onsdagen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?