Annons

USA-börser: <br />Kinesisk passivitet oroar<br />

Terminerna för de ledande amerikanska börserna sjönk inför måndagens öppning. Press kom från att Kinas finansminister sagt att landet inte kommer att öka stimulanserna, trots att tillväxten bromsar in något vilket också satte viss press på de europeiska börserna.

Med drygt en timme kvar till öppning noterades terminerna för Dow Jones Industrial Average, det bredare S&P 500 och teknikdominerade Nasdaq Composite ned cirka 0,3 procent.

"Vissa investerare tror att rallyt i Alibaba är ett tecken på att marknaden toppat. Jag tycker istället att miljön för aktier är tilltalande, och snart drar rapportsäsongen i gång vilket kan ge stöd till kurserna", sade Patrick Spencer, aktiechef vid Robert Baird i London till Bloomberg.

Alibaba backade 1,1 procent i förhandeln. Aktien, som noterades i fredags, stängde cirka 38 procent upp och investerare kommer ha uppsikt över hur den utvecklas.

Yahoo tappade 2 procent, sedan Sanford C. Bernstein sänkt sin rekommendation.

Dressner-Rand, som tillverkar kompressorer och turbiner för olje- och gasindustrin, steg 2,4 procent i förhandeln. Bakom uppgången ligger information om att tyska Siemens köper bolaget för omkring 7,6 miljarder dollar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?