Annons

USA-börser: Alibaba tappar fart<br />

USA-börserna handlades i rött på måndagen, efter förra veckans rekordnivåer. Uttalanden från Kina och svag amerikansk bostadsstatistik dämpade investerarkollektivets riskaptit.

Kring klockan 17.45 var Dow Jones Industrial Average 0,4 procent lägre på indexnivån 17.210, samtidigt som det bredare S&P 500 tappat 0,8 procent till 1.995. Tekniktäta Nasdaq Composite sjönk 1,2 procent till 4.521.

Omsättningen var 260 miljoner aktier på New York Stock Exchange och 850 miljoner på Nasdaq.

Kinas finansminister Lou Jiwei sade att hans regering inte kommer göra några större policyändringar baserat på förändringar i enskilda makroindikatorer, trots att tillväxten står inför nedåtpress. Kommentarerna tolkades som att det inte är aktuellt med nya stimulanser.

På amerikansk statistikfront sjönk försäljningen av befintliga bostäder i USA med 1,8 procent i augusti, till en beräknad årstakt på 5,05 miljoner enheter. Analytikerna hade räknat med en uppgång om 1,0 procent enligt Bloombergs sammanställning.

På bolagsfronten kretsar mycket fortfarande kring Alibaba i finanspressen efter fredagens börsdebut i USA. Aktien tappade 4,3 procent på måndagen, efter en rusning om 38 procent på noteringsdagen.

Apple steg 0,3 procent, efter rapporter om stark försäljning av de nya Iphone-modellerna under debuthelgen.

Yahoo föll 5,9 procent sedan Sanford C. Bernstein dragit ner rekommendationen för aktien.

På räntemarknaden var räntan på en amerikansk tioårig statsobligation ned 2 punkter på 2,55 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?