Annons

Stockholmsbörsen: <br />Osäker öppning väntas<br />

Stockholmsbörsen kan inleda tisdagen med handel runt nollstrecket. Euro Stoxx 50-terminen var cirka 15 minuter före öppning upp 0,4 procent. Ingen vägledning kommer från de amerikanska börserna, som var helgstängda på måndagen. I Asien står Japan ut och stiger över 1 procent, i spåren av att yenen försvagats mot dollarn.

IG:s förhandel indikerar, en lugn öppning för OMXS30 omkring nollstrecket vid 1.387.

Yenen noterade en större rörelse på tisdagen, där valutan sjönk mot dollarn. Spekulationer gör gällande att den japanska regeringen eventuellt ska reformera landets pensionsfonder, och därmed öka andelen aktieköp, vilket delvis kan ha bidragit till lyftet av japanska aktier och försäljningen av yen.

Spänningarna mellan Ryssland och Ukraina fortskrider. Rysslands president Vladimir Putin uppges ha påstått att ryska styrkor kan inta Kiev på två veckor, om han vill. Samtidigt har Nato satt ihop en insatsstyrka som kan vara i Kiev på två dagar.

Barclays sänker sin rekommendation för Nordea till jämvikt från tidgigare övervik. Riktkursen höjs till 111 kronor från tidigare 91 kronor.

Jeffries höjer sin rekommendation för Getinge till köp från tidigare behåll. Riktkursen höjs till 250 kronor, från tidigare 190 kronor.

Sandvik Materials avyttrar sin distributionsverksamhet i Australien och Nya Zeeland till Vulcan Steel.

Elektas linjäraccelerator Versa HD, har från myndigheter fått klartecken för den japanska marknaden.

Antalet affärer hos nätbanken Avanza ökade med 8 procent i augusti, jämfört med samma månad i fjol.

Från USA presenteras industri-PMI för augusti klockan 16.00, som väntas ha sjunkit tillbaka marginellt till 57,0 från 57,1 i juli. Samma tid publiceras även statistik över amerikanska bygginvesteringar i juli, som väntas ha ökat med 1,0 procent efter en nedgång med 1,8 procent i juni.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?