Annons

New York: Apple klättrar i förhandeln<br />

Terminerna för de ledande amerikanska börserna, som på grund av långhelg inte varit öppna sedan i fredags, handlades runt nollstrecket inför tisdagens öppning. Investerare inväntar industri-PMI och bostadsstatistik.

Med en knapp timme kvar till öppning noterades terminerna för Dow Jones Industrial Average, det bredare S&P 500 och teknikdominerade Nasdaq Composite kring oförändrade nivåer.

"Investerare fokuserar på dagens makrosiffror, geopolitiska problem kommer inte vara lika framträdande", sade Stephane Ekolo, chefsstrateg vid Market Securities i Londo till Bloomberg.

Apple steg 0,7 procent i förhandeln. Förväntningarna ökar inför den 9 september då bolaget, enligt rykten, ska släppa en ny Iphone-modell och eventuellt en smartklocka.

Tesla steg 2,7 procent till kursen 270 dollar. Stifel uppgraderar aktien till köp och riktkursen 400 dollar, aktien stängde på rekordnivåer i fredags.

Dollar General ökade 2,1 procent. Lågprisvaruhuskedjan höjde budet något i sitt uppköpserbjudande på rivalen Family Dollar Store, som steg 0,5 procent.

Conn`s rasade 26 procent i förhandeln. Möbelåterförsäljaren lyckades inte nå analytikernas vinstförväntningar i det andra kvartalet, samt sänkte resultatprognosen för helåret 2014.

På dagens makroagenda står amerikansk industri-PMI för augusti klockan 16.00, som väntas ha sjunkit tillbaka marginellt till 57,0 från 57,1 i juli. Samma tid publiceras även statistik över amerikanska bygginvesteringar i juli, som väntas ha ökat med 1,0 procent efter en nedgång med 1,8 procent i juni.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?