Annons

Europabörser: Höga förväntningar inför ECB-möte<br />

Trots att uppgångar på de ledande europeiska börserna mattades något under tisdagseftermiddagen var de ledande aktieindexen strax före klockan 17 över nollstrecket.

Euro Stoxx 50 var upp 0,3 procent, medan det bredare Bloomberg Europe 500 var upp 0,1 procent.

"De europeiska aktiemarknaderna får stöd av rykten kring kommande stimulanser från ECB. Det är ganska många som tror att ECB kommer att göra mer", sade Tobias Britsch, förvaltare på Meriten Investment Management i Düsseldorf, till Bloomberg News.

ECB-chefen Mario Draghi flaggade vid Jackson Hole i förra veckan för fallande inflationsförväntningar, vilket fått marknaden att börja spekulera om breda tillgångsköp - något som ECB-källor och andra därefter försökt tona ned förväntningarna kring.

På bolagsfronten lyfte Air France-KLM 2,0 procent, sedan flygbolagets vd sagt att förlusterna för inhemska medeldistansflygningar väntas halveras till cirka 120 miljoner euro i år jämfört med i fjol.

Banco Popular Español steg 1,5 procent, efter att Morgan Stanley höjt rekommendationen till jämvikt med bakgrund av att lägre finansieringskostnader bör ge en positiv effekt på räntenettot.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?