Annons

Europabörser: Nej-jubel i London<br />

De europeiska börserna fann på fredagen stöd i skottarnas nej till självständighet, vilket särskilt stärkte aktier på Londonbörsen.

Vid klockan 17 var Euro Stoxx 50 upp 0,2 procent, medan det bredare Bloomberg Europe 500 hade klättrat 0,4 procent. Brittiska FTSE 100 klättrade 0,5 procent, medan tyska DAX och franska CAC 40 noterade mer modesta uppgångar på 0,1-0,2 procent.

"Riskviljan är hög i dag. Ett 'ja' i omröstningen skulle ha bidragit till osäkerhet på marknaden i Storbritannien, och i kontinentala Europa har vi en expansiv penningpolitik som kommer att vara positiv för aktier", sade Richard Champion, chefinvesterare på Sanlam Private Investments i London, till Bloomberg News.

Royal Bank of Scotland och Lloyds Banking Group - som hotat med att flytta sina huvudkontor om Skottland blev självständigt - klättrade 2,8 respektive 1,0 procent.

Sulzer backade 4,4 procent, sedan Bloomberg News rapporterat att Siemens kan komma att bjuda 6,5 miljarder dollar för Dresser-Rand, och därmed grusa Sulzers planer på en sammanslagning med det amerikanska industribolaget.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?