Annons

New York: Tekniksektorn tynger<br />

Med tekniksektorn som sänke var USA-börserna överlag på minus en bit in på måndagens handel, även om Dow Jones noterades för en lätt uppgång. I centrum stod Microsofts Mojang-köp och industristatistik.

Strax före klockan 18.00 var storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average upp 0,1 procent på indexnivån 16.998, samtidigt som det bredare S&P 500 hade backat 0,3 procent till 1.980. Nasdaq Composite noterades 1,1 procent lägre på 4.515.

Omsättningen uppgick till 210 miljoner aktier på New York Stock Exchange och 860 miljoner på Nasdaq.

USA:s industriproduktion sjönk med 0,1 procent i augusti, jämfört med månaden före. Analytikerna hade räknat med att industriproduktionen skulle ha ökat med 0,3 procent, enligt Bloomberg News sammanställning.

Det så kallade Empire Manufacturing Index, över affärsförhållandena i delstaten New York, steg till 27,54 i september, vilket var klart över förväntnignarna.

På måndagen stod det klart, i enighet med tidigare medierykten, att Microsoft köper speltillverkaren Mojang. Prislappen blev till slut på 2,5 miljarder dollar för bolaget som främst är känt för succéspelet Minecraft.

På börsen handlades Microsoft ned 0,9 procent.

Tappade mest i storbolagsindexet gjorde annars Boeing på minus 1,0 procent.

En teknikaktie mot strömmen var Apple som klättrade 0,5 procent. Teknikjätten meddelade att förbokningarna av Iphone och Iphone 6 Plus slagit tidigare bokningsrekord.

På räntemarknaden var räntan på en amerikansk tioårig statsobligation ned 2 punkter till 2,59 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?