Annons

USA-börser: Ukraina <br />fick luften att gå ur<br />

USA-börserna inledde torsdagens handel på plus, men föll strax ned under nollstrecket där indexen handlades vid 18-tiden på torsdagen.

Oron för en eskalering av krisen i Ukraina dämpade optimismen runt stark amerikansk jobbdata och en överraskande bra rapport från 21st Century Fox.

Dow Jones Industrial Average var strax före klockan 18.00 ned 0,4 procent till indexnivån 16.387. Det bredare S&P 500 tappade samtidigt lika mycket till 1.913, medan tekniktunga Nasdaq Composite rörde sig 0,2 procent lägre, till nivån 4.346.

"Vi har en hel del geopolitisk oro därute som gör att investerarna lägger på en riskpremie", sa Greg Woodard, strateg vid Manning & Napier, till Bloomberg News.

Nato-chefen Anders Fogh Rasmussen uppmanade Ryssland att dra tillbaka sina trupper från gränsen till Ukraina, medan ECB-chefen Mario Draghi under en presskonferens på torsdagen framhöll att de geopolitiska riskerna i regionen utgör en nedåtrisk för ekonomin.

Som svar på västvärldens sanktioner mot Ryssland har landet nu infört egna, genom att förbjuda import av livsmedel från en rad västländer.

Bland enskilda aktier gick 21st Century Fox aktie bäst inom S&P 500 med en uppgång på 6,3 procent, sedan mediekoncernens rapport för det andra kvartalet överträffat förväntningarna både sett till resultat och intäkter. I synnerhet imponerade utvecklingen för bolagets filmdivision, där försäljningen nästan tredubblades under perioden lyft av filmer som "X-men: Days of Future Past" och "Rio 2".


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?