Annons

USA-börser: Rapporter <br />väntas stärka<br />

Terminerna för de ledande USA-indexen pekar mot en positiv öppning på Wall Street under torsdagen, bland annat efter en fin rapport från 21st Century Fox.

På den geopolitiska fronten är Rysslands sanktioner mot västvärlden i fokus, samtidigt som investerare håller ögonen på Mario Draghis presskonferens.

"Tillväxten från föregående år och resultattillväxten ser ganska upplyftande ut för tillfället. Vi har inte bara en stark rapportperiod, men även goda utsikter för andra halvåret. Amerikanska bolagen bör gå framåt, och statistiken ser bättre ut än vad marknaden diskonterat in", sa William Hobbs, chef för Barclays aktiestrategiavdelning i London, till Bloomberg News.

Med knapp en timme kvar till börsöppning var terminerna för Dow Jones Industrial Average, det bredare S&P 500 och det tekniktunga Nasdaq Composite upp mellan 0,4 och 0,5 procent.

I turerna gällande Ryssland har landet beslutat att förbjuda import av livsmedel från EU, USA, Kanada, Norge och Australien. Mer specifikt inkluderar restriktionerna ost, fisk, nöt- och fläskkött, fläsk, frukt och mejeriprodukter.

En del livsmedelsexportörer berördes tydligt på börserna i Europa, till exempel backade den norska laxproducenten Marine Harvest runt 10 procent.

Från centralbankshåll lämnade ECB som väntat räntorna oförändrade. Således är depositräntan kvar på -0,10 procent och styrräntan på 0,15 procent.

Beskedet kom inte som någon större överraskning, investerare bevakar däremot Mario Draghis presskonferens som inleddes 14.30. I inledningen av talet sade centralbankschefen bland annat att räntorna kommer att hållas på nuvarande nivåer under en "utdragen tid".

Bland amerikansk makrostatistik sjönk antalet nyanmälda arbetslösa med 14.000 personer under föregående vecka till totalt 289.000. Analytikerna hade räknat med 304.000 sökande. Nivån av nya sökande innebär den lägsta sedan februari 2006, noterar Bloomberg.

Från tyskt håll kom en industriproduktion som växte betydligt mindre än väntat i juni, vilket således följde upp onsdagens oväntade nedgång i orderingång till tyska industrin.

På den amerikanska rapportscenen redovisade mediebolaget 21st Century Fox ett justerat resultat om 0,42 dollar per aktie och en försäljning på 8,4 miljarder. Bloombergs konsensus pekade mot 0,39 dollar respektive 8,0 miljarder. Aktien steg nära 5 procent i förhandeln.

Fox meddelade så sent som i tisdags att man ger upp jakten på sektorkollegan Time Warner, som bland annat äger hyllade serieskaparen HBO.

Även telekombolaget Centurylink rapporterade både justerat resultat och försäljning över förväntningarna efter onsdagens stängning. Aktien steg i onsdagens efterhandel.

Generikabolaget Mylan backade 1,7 procent i förhandeln, efter en rapport som var under marknadens förväntningar. Därtill var dess egen prognos för innevarande kvartal lägre än konsensus.

Kaffebolaget Keurig Green Mountain föll i onsdagens efterhandel och innan officiell öppning på torsdagen, efter att ha rapporterat försäljning under konsensus.

Vidare bland bolagsnyheter steg resetjänsten Priceline 0,1 procent. Bolaget ska investera 500 miljoner dollar i Kinas största resesajt Ctrip.com.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?