1515

Europa återhämtade sig något<br />

Europeiska aktier tappade till de lägsta nivåerna på över tre månader på onsdagen, trots att viss återhämtning kunde skönjas mot slutet av handeln. Kommentarer rörande situationen i Ukraina och svag data över tyska industriorder tyngde.

Euro Stoxx 50 sjönk 0,7 procent, medan det bredare Bloomberg Europe 500 backade 1,0 procent.

På statistikfronten framkom att orderingången till Tysklands industri sjunkit 3,2 procent i juni, att jämföra med en väntad uppgång på 0,9 procent.

Sentimentet pressades dessutom av att Ryssland hotat om motsanktioner mot EU och att polska regeringsföreträdare varnat för att en ansamling av ryska trupper vid gränsen till Ukraina ökat risken för en invasion i landet.

"Folk minskar på risken när de går på semester när stora geopolitiska händelser utspelar sig i bakgrunden", sade Kevin Lilley, ansvarig för handeln med europeiska aktier vid Old Mutual Global, till Bloomberg News inför den kontinentala semestersäsongen.

Bland enskilda bolag tappade irländska Shire 5 procent på farhågor om att ändrade skatteregler i USA ska komma att få Abbvie att dra tillbaka sitt uppköpsbud på det irländska läkemedelsbolaget.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?