1515

Brett nedåt på nordenbörserna<br />

Nordenbörserna rörde sig brett nedåt på onsdagen i likhet med utvecklingen för de europeiska indexen överlag.

Det nordiska samlingsindexet OMXN40, som inte innehåller norska aktier, var vid stängning ned 1,7 procent till 1.303.

Köpenhamnsbörsens C20 Cap var ned 1,2 procent, med Genmab som svagaste aktie på -3,5 procent.

En annan aktie som tappade var Lundbeck, i spåren av att Goldman Sachs skruvat ned sin rekommendation till sälj från tidigare neutral. Nedgången blev 2,4 procent.

I Norge tappade OBX 1,1 procent, där indextunga Telenor och Statoil tappade 0,8 respektive 0,8 procent.

Den förstnämnda teleoperatörens ryska dotterbolag Vimpelcom redovisade på onsdagen ett sjunkande resultat för det andra kvartalet, och vidhållna prognoser för helåret.

Bland mindre aktier steg det lilla oljeservicebolaget SeaBird Exploration 18 procent efter att ha tilldelats ett kontrakt från TGS-Nopec Geophysical för seismiska studier för ett oljeutvinningsprojekt i Nordamerika.

På Helsingforsbörsen tappade H25 med 1,4 procent. Läkemedelsbolaget Orion var sämsta aktie med minus 3 procent, och följde därmed trenden i resten av Europa där läkemedelssektorn hade en tung dag.

Vid sidan av storbolagsindexet hade maskinuthyrningsföretaget Cramos aktie det motigt. Resultatet i bolagets andra kvartal levde inte upp till marknadens förväntningar efter att återhämtningen på uthyrningsmarknaden varit "svagare än väntat" under perioden, enligt bolaget. Cramo-aktien föll 8,2 procent.

Bättre gick det för möbeltillverkaren Martela, vars aktie stängde oförändrat efter att en oväntat stor försäljningsökning återfört bolaget till lönsamhet under det gångna kvartalet.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?