1515

USA-börser: Dyster stämning i handeln<br />

De amerikanska börserna inledde tisdagens session i negativt territorium, och nedgångarna tilltog sedan allteftersom handeln fortskred. Stark ISM-data från USA lyckades inte bättra på sentimentet, som pressades en bit in på sessionen av oroande nyheter rörande situationen i Ukraina.

Dow Jones Industrial Average tappade 0,9 procent till indexnivån 16.428, samtidigt som det bredare S&P 500 var ned 1,0 procent till 1.920. Tekniktunga Nasdaq Composite rörde sig samtidigt 0,7 procent lägre, till nivån 4.353.

Omsättningen uppgick till 650 miljoner aktier på New York-börsen och till 1,9 miljarder på Nasdaq.

"Marknaden ser skakig ut. Vi såg Polens utrikesminister Radowslaw Sikorski som talade om att ryska trupper är redo att utöva påtryckningar mot eller invadera Ukraina, och det var allt vad köparna behöver för att dra sig tillbaka idag", förklarade Lou Shaduk, ansvarig för aktiehandeln vid Stifel Nicolaus i Baltimore, i en intervju med Bloomberg Newes efter att den polska utrikesministerns påståenden i polsk tv.

Sett till sektorerna ledde energirelaterade aktier nedgångarna. Chesapeake och Chevron var två aktier som tappade med -2,9 respektive -2,5 procent.

En aktie som tappade var detaljhandelskedjan Target, efter att resultatet under bolagets andra kvartal svikt förväntningarna. Aktien föll 4,4 procent.

På den amerikanska statistikfronten landade data över tjänstesektorn i landet över förväntan strax efter börsöppning. Utfallet var det högsta sedan januari 2008, men fick ingen märkbar effekt på indexutvecklingen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?