Annons

USA-börser: "Stampar på stället"<br />

De amerikanska storbolagsindexen höll sig kring nära oförändrade nivåer i fredagens inledande handel. På statistikfronten kom inköpschefsindex från Chicago in klart högre än väntat, men handeln väntas vara avvaktande under låg volym inför den stundande långhelgen.

Strax efter klockan 16 var Dow Jones Industrial Average ned 0,1 procent till indexnivån 17.064, medan det breda S&P 500 var oförändrat på 1.997. Tekniktunga Nasdaq Composite var upp 0,1 procent till 4.561.

Omsättningen uppgick till cirka 70 miljoner aktier på New York-börsen och knappt 200 miljoner aktier på Nasdaq.

Till och med torsdagen hade S&P 500 under augusti klättrat 3,4 procent. Skulle uppgången hålla i sig även under fredagen är det den bästa augustimånaden för indexet sedan år 2000.

"Rädslan har försvunnit fort. Vi återhämtade oss från nedgången i slutet av juli och början av augusti ganska snabbt, och nu verkar det som om vi stampar på stället", sade Stephen Solaka, partner på Belmont Capital Group i Los Angeles, till Bloomberg News.

Index från inköpscheferna i Chicago steg till 64,3 i augusti, från 52,6 föregående månad, vilket var klart mer än väntat. Enligt Bloomberg News analytikerenkät låg förhandsförväntningarna på ett utfall om 56,5. Definitivt Michiganindex över konsumentförtroendet i augusti landade på 82,5, en uppgång från det tidigare estimatet på 79,2 och högre än analytikernas förväntningar på 80,0.

Vidare på makrofronten visade en rapport från det amerikanska handelsdepartementet att de privata inkomsterna steg 0,2 procent i juli, samtidigt som privatkonsumtionen minskade 0,1 procent, jämfört med månaden före. Här väntades ökningar på 0,3 respektive 0,2 procent, enligt Bloomberg News analytikerkonsensus.

Inom Dow Jones Industrial Average gick finanssektorn starkt, medan konsumentvaror stod för den svagaste utvecklingen. Goldman Sachs och American Express klättrade 0,5 respektive 0,3 procent, medan Wal-Mart och Procter & Gamble backade 0,7 respektive 0,2 procent.

Bland de mindre bolagen lyfte halvledartillverkaren Avago Technologies 8,7 procent, efter att på torsdagskvällen ha släppt en kvartalsrapport som slog marknadens förväntningar.

Mjukvarubolaget Splunk steg hela 16 procent, även här efter kvartalsresultat som toppade förhandstipsen.

På obligationsmarknaden var räntan på amerikanskt tioårigt statspapper oförändrad på 2,34 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från HowdenAnnons

Howden M&A vinner marknadsandelar inom transaktionsförsäkringar i Norden

Howden M&A är inte bara en av Storbritanniens och Kontinentaleuropas ledande förmedlare av transaktionsförsäkringar – för ett drygt år sedan så etablerade bolaget även sitt första Nordenkontor i Stockholm, en satsning som resulterat i att de nu tagit betydande marknadsandelar i alla nordiska länder.

Efter att Howden M&A under 2019 öppnade sitt första nordiska kontor i Stockholm under ledning av Carl Levin och Alexander Rasmussen, båda tidigare advokater på ledande advokatbyråer i Stockholm respektive Köpenhamn, har firman haft fullt upp.  

– Den lokala etableringen har tagits emot med stort intresse från Private Equity-sektorn, fastighetsbolag samt mer traditionella bolag med ett högt transaktionsflöde. Många av de stora aktörerna inom dessa sektorer och deras internationella advokatbyråer har redan jobbat med oss i andra europeiska länder, där de uppskattat vår service och kompetens. Nu börjar även fler lokala aktörer samt de främsta advokatbyråerna i Sverige, Norge, Finland och Danmark få upp ögonen för den kvalitativa rådgivning vi erbjuder och hur vi särskiljer oss från konkurrenterna, säger Carl Levin, Head of Sweden. 

Transaktionsspecialister 

Howden M&As snabba tillväxt och starka varumärke i Europa är byggt på försäkringsrådgivning med boutiquekänsla som kombinerar firmans entreprenöriella drivkraft och engagemang med tillgänglighet och ledande försäkringsexpertis. Fundamentet är byggt på att kunna bistå både säljare och köpare genom hela försäkringsprocessen med team av erfarna specialister som har mångårig erfarenhet av transaktioner från advokatbyråer, investmentbanker, revisionsbyråer och konsultfirmor, fortsätter Carl.

– Vi får ofta höra av våra klienter och deras rådgivare att vi har ett värdeskapande och ändamålsenligt förhållningssätt i vår rådgivning. Vi arbetar mycket med att vara proaktiva och går alltid på djupet för att förstå våra klienters transaktioner, deras avtal och de relaterade riskerna. Utöver den förväntade förhandlingen och förmedlingen av själva försäkringsavtalet så arbetar vi alltid nära klienten och dess rådgivare, där vi bland annat bidrar med detaljarade råd kring alltifrån formuleringen av garantierna i transaktionsavtalen till omfattningen av rådgivarnas så kallade due diligence, allt för att säkerställa en effektiv process och bästa försäkringsskydd, förklarar han.

Inte bara private equity-kunder

Ett av skälen till branschens och Howden M&As snabba tillväxt har varit transaktioner relaterade till när private equity och större fastighetsfonder vill göra ”clean exits”. En pågående trend är dock att även andra aktörer börjat inse fördelarna med transaktionsförsäkringar och att det inte bara är de stora affärerna som går att försäkra.

– Konceptet går i huvudsak ut på att en köpare tecknar en transaktionsförsäkring som är avsedd att täcka säljarens monetära ansvar till följd av garantibrott under ett överlåtelseavtal, därmed överförs risken från säljaren till en försäkringsgivare. Köpeskillingen kan då disponeras fritt och eventuella skadeanspråk för garantibrott riktas mot en försäkringsgivare istället för säljaren. Detta är givetvis inte endast av intresse för private equity, då alltifrån koncerner som avyttrar dotterbolag till individer som avyttrar en familjeägd fastighet kan dra fördel av att inte behöva tvista om eller avsätta medel för eventuella garantibrott. Denna del av försäkringsmarknaden har dessutom blivit allt mer konkurrensutsatt och vi kan idag hitta försäkringsgivare som erbjuder prisvärda lösningar för affärer eller investeringar med transaktionsvärden redan från 100 miljoner kronor, avslutar Carl. 

Fakta

Howden M&A är ett försäkringsförmedlingsbolag som tillhandahåller expertis och råd kring transaktionsförsäkringar. Howden M&As Nordenkontor etablerades i Stockholm 2019 och bolaget har närvaro i hela Europa med huvudkontor i London samt lokalkontor i Stockholm, Frankfurt, München, Amsterdam, Madrid, Warszawa och Paris. Howden M&A är en del av Hyperionkoncernen som är en av världens största personalägda försäkringsförmedlingsgrupper med över 5 000 medarbetare i 40 länder.

Läs mer om Howden M&A

Läs mer om Howden group 

 

Mer från Howden

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Howden och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?