1515

USA-börser: Hypad klädkedja föll<br />

Sentimentet på de amerikanska börserna tyngdes på torsdagen av en upptrappning av konflikten i Ukraina - något som stark amerikansk statistik inte lyckades vända. Samtidigt föll flera detaljhandelsbolag efter svaga rapporter.

Strax före klockan 17.30 hade Dow Jones Industrial Average backat 0,4 procent till indexnivån 17.064, medan det breda S&P 500 noterades 0,2 procent lägre till 1.995. Tekniktunga Nasdaq Composite var ned 0,2 procent till 4.559.

Flera medier rapporterade på torsdagen om en upptrappning av konflikten i Ukraina. Landets president, Petro Porosjenko, sade att ryska trupper har förts in i landet, och kallade Ukrainas säkerhets- och försvarsråd till ett omedelbart möte för beslut om nästa steg i krisen.

På statistikfronten visade reviderad data att USA:s BNP växte med 4,2 procent i beräknad årstakt under andra kvartalet, mer än de 4,0 procent som redovisades i det första estimatet av utvecklingen under kvartalet.

Vidare minskade oväntat antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA med 1.000 till 298.000 personer under vecka 34, jämfört med föregående vecka.

Detaljhandelssektorn hamnade i fokus efter en rad rapportbesvikelser. Klädkedjan Abercrombie & Fitch föll 6,4 procent, sedan försäljningen i det andra kvartalet var sämre än väntat, och sektorkollegan Guess backade 8,0 procent, efter att vinstprognosen för 2014 missat förväntningarna.

Williams-Sonoma, som säljer köks- och matlagningsrelaterade produkter, föll 11 procent efter en kvartalsrapport som inte nådde inte upp till förväntningarna.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?