Annons

USA-börsen: Krigsoro vägde tyngre än tillväxt<br />

De ledande amerikanska aktieindexen avslutade torsdagens handelssession strax under nollstrecket, efter att ha återhämtat sig något från en sur öppning.
Foto:Richard Drew

En rapport som visade att USA:s ekonomi växte mer än väntat under det andra kvartalet lyckades inte mota bort den oro som föranletts av en upptrappning av konflikten i Ukraina.

Dow Jones Industrial Average stängde 0,2 procent lägre på indexnivån 17.082, och det breda S&P 500 försvagades lika mycket till 1.997. Tekniktunga Nasdaq Composite sjönk 0,3 procent till 4.558.

Omsättningen uppgick till cirka 440 miljoner aktier på New York-börsen och drygt 1,3 miljarder aktier på Nasdaq.

Flera medier rapporterade på torsdagen om en upptrappning av konflikten i Ukraina. Landets president, Petro Porosjenko, sade att ryska trupper har förts in i landet, och kallade Ukrainas säkerhets- och försvarsråd till ett möte för beslut om nästa steg i krisen.

Reviderad data som visade att USA:s BNP växte med 4,2 procent i beräknad årstakt under andra kvartalet, mer än de 4,0 procent som redovisades i det första estimatet av utvecklingen under kvartalet, stärkte dock sentimentet något.

På bolagsfronten föll klädkedjan Abercrombie & Fitch 5,3 procent, sedan försäljningen i det andra kvartalet var sämre än väntat, och sektorkollegan Guess backade 8,8 procent, efter att vinstprognosen för 2014 missat förväntningarna.

Apple, som klättrade 0,1 procent, bjöd in till ett event den 9 september vid vilket bolaget bland annat väntas presentera två nya Iphone-modeller.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?