1515

Smyckesbolag lyfter på Wall Street<br />

De ledande amerikanska aktieindexen inledde onsdagens handel i svagt negativt territorium. Juveleraren Tiffany klättrade efter en höjd helårsprognos, medan vapentillverkaren Smith & Wesson rasade efter att ha sänkt sin prognos.

Vid 16-tiden var Dow Jones Industrial Average 0,1 procent lägre till indexnivån 17.098, medan det tekniktunga Nasdaq Composite backade 0,2 procent till 4.564. Det breda S&P 500 försvagades 0,1 procent till 1.999, efter att på tisdagen för första gången någonsin stängt över 2.000.

Omsättningen uppgick till cirka 80 miljoner aktier på New York-börsen och drygt 200 miljoner aktier på Nasdaq.

"De amerikanska aktiemarknaderna fortsätter att trotsa den geopolitiska oron, och vi har förutsättningarna för att få se fortsatta börsuppgångar", kommenterade Richard Hunter, chefaktiestrateg på Hargreaves Lansdown i London, till Bloomberg News, efter den senaste veckans starka börsutveckling.

Tiffany, som redovisade ett 16 procent högre resultat för det andra kvartalet jämfört med i fjol, steg 1,8 procent i den inledande handeln. I samband med rapporten meddelande bolaget att det höjer sin vinstprognos för helåret med 5 cent till 4:20-4:30 dollar per aktie, och att nettoförsäljningen väntas öka med höga ensiffriga tal under helåret.

I motsatt riktning gick vapentillverkaren Smith & Wesson, som föll över 12 procent efter att ha sänkt sin försäljnings- och resultatprognos för helåret med hänvisning till en lägre efterfrågan.

Tisdagens makrostatistik, som bland annat stärkte sentimentet efter en rapport som visade att det amerikanska konsumentförtroendet i augusti var det högsta på nära sju år, avbyttes av en tunn makroagenda på onsdagen. Senare under veckan fylls dock statistikagendan på med bland BNP-data på torsdagen och Chicago inköpschefsindex på fredagen.

Sektormässigt inom Dow Jones Industrial Average gick hälsovård och teleoperatörer starkast, medan råvaror och teknik backade mest. Konsumentvaror och finans var i stort sett oförändrade.

På obligationsmarknaden noterades räntan på amerikanskt tioårigt statspapper 3 punkter lägre till 2,34 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?