1515

Börsen: Nedgång väntas <br />

Stockholmsbörsen kan inleda onsdagen med handel runt oförändrade nivåer. Euro Stoxx 50-terminen är cirka 10 minuter före öppning ned 0,2 procent.

De amerikanska börserna stängde under gårdagen svagt upp, men volymerna var låga. De asiatiska marknaderna handlas kring oförändrade nivåer på morgonen.

Förhandeln hos IG indikerar en lugn öppning för OMXS30 kring nollstrecket vid indexnoteringen 1.395.

Konflikten i Ukraina kan närma sig en lösning. Rysslands president Vladimir Putin anser att samtalen med hans ukrainske kollega Petro Porosjenko varit "positiva". Även i Gaza verkar det lugna ner sig. Israel har enats med Palestina om ett permanent eldupphör.

Kinnevik skulle kunna påverkas av spekulationer om att det brittiska e-handelsbolaget Asos, som konkurrerar med Kinnevik-delägda Zalando, har fått propåer om ett vardande bud. Asos aktie steg drygt 7 procent på tisdagen.

Precise Biometrics finanschef och bolagsjurist lämnar bolaget. Åtgärder för att nå lönsamhet under 2015 genomförs också, bland annat genom att minska rörelsekostnaderna med 15-17 miljoner på årsbasis.

Medicinteknikbolaget Raysearch, vände förlust till en liten vinst i det andra kvartalet.

Agrokulturas skörd av höstkorn är nu avslutad. Siffrorna visade på en ökad nettoavkastning jämfört med fjolåret, vilket var i linje med skörderapporten från juli månad.

Lagercrantz handlas exklusive utdelning om 4:00 kronor.

Onsdagens makroagenda bjuder på en del svensk statistik, vilket inte bör påverka aktiemarknaden drastiskt. Konjunkturinstitutet (KI) publicerar resultaten av sina enkätundersökningar av humöret i näringsliv och bland hushåll, samt en ny prognos för svensk ekonomi. Intressant kan vara vad KI säger om tillväxt, arbetsmarknad och statsbudget.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?