Annons

Europabörser: Spekulationer <br />lyfte banker<br />

De europeiska börserna steg för andra dagen i rad på tisdagen, där bankerna gick starkt med stöd i spekulation om att ECB kan komma att inleda en runda kvantitativa lättnader i eurozonen.

Storbolagsindexet Euro Stoxx 50 steg 1,0 procent, medan det bredare Bloomberg Europe 500 klättrade 0,8 procent.

"Bankerna går starkt i dag efter de senaste uttalandena från Mario Draghi om att hålla möjligheten till kvantitativa lättnader öppna i närtid, vilket skulle hjälpa bankerna med dåliga lån och ge lättnader till deras balansräkningar", sa Guillermo Hernandez Sampere, förvaltare vid MPPM, till Bloomberg News. BNP Paribas, Unicredit och Société Générale var några av vinnarna i sektorn.

Mario Draghi sa i ett anförande vid helgens centralbankskonferens i Jackson Hole att inflationsförväntningarna bland investerare "sjunkit signifikant", och att beslutsfattarna kommer att använda "alla tillgängliga instrument som behövs" för att säkra prisstabiliteten.

Bland rapporterande bolag tappade gruvjätten Antofagasta 1 procent på Londonbörsen. Bolaget redovisade något lägre intäkter än marknaden väntat sig för det första halvåret.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?