1515

USA-börser: <br />Veckan väntas öppna starkt<br />

Terminerna för de ledande amerikanska börserna, handlades på plus inför öppningen på måndagen. Marknaden fokuserar på bostadssiffror för juli månad, som presenteras klockan 16.00.

Med lite drygt en timme kvar till öppning var terminerna för Dow Jones Industrial Average, det bredare S&P 500 och teknikdominerade Nasdaq Composite alla kring 0,3 procent högre.

"Det finns flera fundamentala faktorer som stödjer husmarknaden", sade Peter Garnry, aktiechef på Saxo Bank i Danmark till Bloomberg.

Intermune steg 36 procent i förhandeln, efter att det schweiziska läkemedelsbolaget Roche lagt ett bud på bioteknikbolaget för runt 8,3 miljarder dollar.

Burger King ökade 16 procent. Företaget tillkännagav att det för diskussioner om att köpa den kanadensiska café-kedjan Tim Hortons, som klättrade 17 procent. Om affären blir av kan Burger King flytta sin skattehemvisit till Kanada.

Goldman Sachs kan komma att få en del uppmärksamhet. Investmentbanken ska betala drygt 3 miljarder dollar i en förlikning med USA:s regering, om bankens agerande före bolånekrisen 2008. Aktien höjdes 0,7 procent i förhandeln.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?