1515

Asienbörser: Elektronikfirmor upp<br />

De kinesiska börserna handlades strax under nollstrecket på måndagen, och omsättningen på marknaderna var låga.

Hang Seng-index tappade 0,2 procent och Shanghai Composite-index 0,6 procent. Investerare vägde kommentarerna från fredagens möte i Jackson Hole, mot den pågående konflikten i Ukraina.

"Vi hörde något mindre duvaktiga kommentarer från Fed-chefen Yanet Yellen, och konflikten i Ukraina är aktuell igen", sa Shane Oliver, aktiestrateg på AMP Capital i Sydney till Bloomberg.

Försäkringsbolag gick svagt med People Insurance ned 2,7 procent, och China Pacific Insurance 1,5 procent lägre. Sinopec, Kinas största oljeraffinaderi, ökade 2 procent efter att intäkterna i det andra kvartalet ökat med 7,5 procent. BYD, som Warren Buffets Berkshire Hathaway är delägare i, tappade 3,3 procent. Bolaget, som tillverkar batterier till elbilar, rapporterade ett 15-procentigt vinsttapp under det första halvåret 2014.

Japan noterade svagt stigande kurser med Nikkei-index upp 0,4 procent, och det bredare Topix 0,3 procent. Aktier med vind i seglen var bland annat Hitachi upp 1,1 procent, TDK 1,2 procent och Olympus 1,5 procent högre. Både Nintendo och Sony ökade, 1 procent för den förstnämnda och 0,5 procent för den senare.

Återförsäljaren Gamestop presenterade en halvårsrapport som visade på stark försäljning av spelkonsoler. JVC Kenwood steg 7,4 procent, efter att Nikkei News rapporterat att bolaget utökar sitt samarbete kring ett bilnavigationssystem tillsammans med Garmin.

Noteringar kl 07.30
MSCI Asia Apex 50   -0,30%


Nikkei 225   0,40%


Hongkong Hang Seng   -0,20%
Kinas Shanghai Comp   -0,60%
Kinas Shenzhen Comp   -0,70%


Taiwan Taiex   0,00%
Sydkorea Kospi   0,00%
Indien BSE Sensex 30   0,60%
Singapore Straits   0,50%
Australia S&P/ASX200   -0,30%


Innehåll från XenitAnnons

Virtuella skrivbord, lösningen för den hybrida arbetsplatsen

Xenits medarbetare Isabella Sinik Tinnberg och Jimmy Dao
Xenits medarbetare Isabella Sinik Tinnberg och Jimmy Dao

Allt fler företag har efter pandemin öppnat upp för en hybrid arbetsplats där medarbetarna kan mixa kontor- och hemmaarbete som de själva önskar. Den ökade friheten att kunna arbeta varifrån man vill ställer nya krav på företags IT. Krav som många företag saknar digitala lösningar för att möta.

– För två år sedan kunde ingen förutspå hur otroligt viktigt det skulle bli för företag att erbjuda en säker och enkel distansarbetsplats i molnet. När allt fler nu går mot att erbjuda sina medarbetare en hybrid arbetsplats även efter pandemin måste företag investera i rätt teknologier med bättre förutsättningar för ökad flexibilitet. Där är virtuella skrivbord en väldigt bra lösning för många. Virtuella skrivbord leder till flexibilitet och skalbara kostnader för verksamheten utan att tumma på medarbetarnas upplevelse eller säkerhet, säger Linus Lindström, vd på Xenit.

Xenit är ett av de främsta företagen i Sverige inom virtuella skrivbord i Microsoft Azure. Ett virtuellt skrivbord är ett skrivbord som man kan komma åt var som helst, när som helst och från vilken enhet som helst med alla program och applikationer man behöver i sitt arbete.

Läs mer om Xenits tjänst för virtuella skrivbord. 

– Det är viktigt att erbjuda sina medarbetare ett flexibelt arbetssätt och samtidigt skydda sin organisations data, applikationer, enheter och nätverk från cyberhot.  Med virtuella skrivbord i Azure får användarna ökad frihet i hur de vill arbeta samtidigt som verksamhetens IT får skalbara kostnader, ökad säkerhet och centralstyrda tillgångar. Virtuella skrivbord har även en positiv påverkan på verksamheters hållbarhetsarbete, dels genom molnbaserade lösningar, och dels genom att livslängden på enheterna förlängs med upp till 40%, fortsätter Linus Lindström, vd på Xenit.

Xenit är guldpartner till Microsoft som erbjuder en flexibel Virtual Desktop Infrastructure plattform i molnet. En plattform som ska kunna tillgodose så gått som alla användarscenarion.

– I Sverige bygger vi världens mest hållbara datacenters, det gör vi för att med rätt teknik kan vi tillsammans accelerera omställningen till en mer hållbar framtid. Med Microsoft som din molnpartner är du säker på att ditt val är hållbart, därför gläder det mig att Xenit är en samarbetspartner som nyttjar Microsofts molnplattform för att skapa nya affärsmöjligheter för svenska företag, säger Therése Treutiger, Director Global Partner Solutions & Innovation

Gratis guide: Så löser du 6 IT-utmaningar för morgondagens flexibla arbetsplats

 

Mer från Xenit

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Xenit och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?