Annons

Asienbörser: Elektronikfirmor upp<br />

De kinesiska börserna handlades strax under nollstrecket på måndagen, och omsättningen på marknaderna var låga.

Hang Seng-index tappade 0,2 procent och Shanghai Composite-index 0,6 procent. Investerare vägde kommentarerna från fredagens möte i Jackson Hole, mot den pågående konflikten i Ukraina.

"Vi hörde något mindre duvaktiga kommentarer från Fed-chefen Yanet Yellen, och konflikten i Ukraina är aktuell igen", sa Shane Oliver, aktiestrateg på AMP Capital i Sydney till Bloomberg.

Försäkringsbolag gick svagt med People Insurance ned 2,7 procent, och China Pacific Insurance 1,5 procent lägre. Sinopec, Kinas största oljeraffinaderi, ökade 2 procent efter att intäkterna i det andra kvartalet ökat med 7,5 procent. BYD, som Warren Buffets Berkshire Hathaway är delägare i, tappade 3,3 procent. Bolaget, som tillverkar batterier till elbilar, rapporterade ett 15-procentigt vinsttapp under det första halvåret 2014.

Japan noterade svagt stigande kurser med Nikkei-index upp 0,4 procent, och det bredare Topix 0,3 procent. Aktier med vind i seglen var bland annat Hitachi upp 1,1 procent, TDK 1,2 procent och Olympus 1,5 procent högre. Både Nintendo och Sony ökade, 1 procent för den förstnämnda och 0,5 procent för den senare.

Återförsäljaren Gamestop presenterade en halvårsrapport som visade på stark försäljning av spelkonsoler. JVC Kenwood steg 7,4 procent, efter att Nikkei News rapporterat att bolaget utökar sitt samarbete kring ett bilnavigationssystem tillsammans med Garmin.

Noteringar kl 07.30
MSCI Asia Apex 50   -0,30%


Nikkei 225   0,40%


Hongkong Hang Seng   -0,20%
Kinas Shanghai Comp   -0,60%
Kinas Shenzhen Comp   -0,70%


Taiwan Taiex   0,00%
Sydkorea Kospi   0,00%
Indien BSE Sensex 30   0,60%
Singapore Straits   0,50%
Australia S&P/ASX200   -0,30%


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?