1515

USA-börser: Bank of America drar<br />

Handeln på Wall Street inledde oregelbundet men har nu stabiliserats norr om nollstrecket, vilket går i linje med Europa. Bland vinnarna finns Hewlett-Packard, Hormel Foods och Bank of America.

Dow Jones Industrial Average var klockan 19.40 upp med 0,5 procent till 17.058. På den bredare marknaden var S&P 500 upp 0,3 procent vid 1.993 medan Nasdaq Composite var oförändrad vid 4.530.

Räntan på den tioåriga obligationen var ned med 2 punkter till 2,41 procent samtidigt som trettioårsräntan minskade med 3 punkter till 3,19 procent.

Bank of America har nått en förlikning med amerikanska myndigheter i tvisten om oegentligheter på bolånemarknaden, och betalar därmed 16,65 miljarder dollar. Vinsten per aktie kommer att minska med 0,43 dollar med anledning av förlikningen, rapporterar Dow Jones Newswires. Aktiekursen tycks inte påverkats negativt utan visar en uppgång om 3 procent.

Hewlett-Packard stiger på starka kvartalsresultat för tredje kvartalet som presenterades sent på onsdagskvällen. Bolagets vinst överträffade analytikerförväntningarna och är nu upp 5 procent.

Hormel Foods är också på uppgång i torsdagshandeln efter att bolaget rapporterat ökad försäljning och vinst för det tredje kvartalet. Aktien är upp 5 procent.

Family Dollar tappar 0,3 procent efter att ha nekat Dollar Generals bud om 9 miljarder dollar till fördel för ett lägre bud på 8,5 miljarder dollar från Dollar Tree.

Toro, som delvis konkurrerar med svenska Husqvarna, rapporterade ett resultat på 87 cent per aktie för det brutna räkenskapsårets tredje kvartal. Samtidigt skruvades resultatprognosen för helåret upp en aning. Aktien som steg i förhandeln noteras i skrivande stund upp med 2 procent.

Varuhuskedjan Sears har visat upp ett andra kvartal där man kunde utläsa en än större nedgång i intäkterna jämfört med motsvarande kvartal 2013. Den rapporterade siffran visade -573 miljoner dollar, mot -194 miljoner i fjol. Aktien tappar 7 procent.

Markits inköpschefsindex för tillverkningssektorn visade en preliminär siffra på 58,0 för augusti. Marknaden hade väntat sig 55,7.

"USA:s tillverkningsföretag verkar allt mer övertygade att återhämtningen är fast tillbaka på rätt spår och växlar upp för en bestående återhämtning i produktionsplanerna under de kommande månaderna", kommenterar Markit-ekonomen Tim Moore.

Philadelphia Fed index uppgick till +28,0 i augusti, vilket kan jämföras med förra månadens oreviderade +23,9 och förväntningarna som låg vid +19,2.

Indexet består av komponenterna orderingång, produktion, lager, leveranstider sysselsättning och priser. En positiv siffra antyder en ökning i den ekonomiska aktiviteten.

Siffrorna för antalet förstagångssökanden på arbetsmarknaden kom in på 298.000, strax under de 302.000 personer som marknaden väntat sig.

I morgon, fredag, kommer amerikanska centralbankschefen att hålla ett anförande i Jackson Hole. Marknaden kommer att hålla utkik efter signaler om centralbankens lättnadsprogram, som många räknar med kommer att upphöra när ekonomin börjar återhämta sig.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?