ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 19 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Minecraft-grundarens Com Hem-sågning

  • Foto: Mojang AB
Även enskilda kunder kan få storföretag i gungning. Särskilt om man heter Markus "Notch" Persson, känd som skaparen av dataspelet Minecraft med 1,7 miljoner följare på Twitter.

Markus Persson twittrade på onsdagen uppgivet att hans internet hemma hade slutat att fungera och att kabeloperatören Com Hem hade svarat honom att de skulle fixa hans uppkoppling inom två veckor.

Till följare runt om i världen skrev han med drypande ironi:

”Thanks @ComHemAB, it’s not like I was going to stream Ludum Dare this weekend or anything.”

Minecrafts skapare är tveklöst en maktfaktor i sociala medier. "Notch" har drygt 1,7 miljoner följare på Twitter som kunde läsa om hans internetproblem. Bland svenska twittrare är det enbart Felix ”Pewdiepie” Kjellberg och Zlatan Ibrahimovic som har fler följare.

I Twitterflödet häcklar Markus Perssons fans det nyss börsnoterade Com Hem och ger en rad förslag på lösningar. Allt från ytterst fantasifulla tips till mer praktiska råd som att byta till någon av bolagets konkurrenter, till exempel Stokab.

Under dagen tycks Twittervågorna ha nått in i ledningsrummet på Com Hem.

”En tekniker är på väg hem till honom under kvällen”, säger presschefen Fredrik Hallstan när Di ringer bolaget på eftermiddagen.

Så om jag har problem med min uppkoppling kan jag också få hjälp av en tekniker som kommer hem till mig samma kväll?
”Vi försöker hjälpa så fort som möjligt. Normalt är väntetiden två till tre arbetsdagar, men på grund av sommarens åska är väntetiden nu två veckor, precis som det besked han hade fått. Men vi har lyckats hitta ett återbud, och det har absolut inget att göra med vem han är.”

"Notch" själv noterar lakoniskt att han redan längtar till sin nya bostad som håller på att byggas.

”Någon gång i år blir min nya lägenhet klar, och då blir det @BahnhofAB för hela slanten!”

Tyck till