1515

USA-börser: Uppåt trots sifferbesvikelse<br />

Indexpilarna på de amerikanska börserna pekade uppåt efter lite mer än en timmes handel på onsdagen, trots ett svagare utfall i juli månads detaljhandelsdata än marknaden väntat sig.
Bland enskilda bolag tappade butikskedjan Macy's efter en tung rapport där intäktsprognosen för helåret skruvades ned.

Vid klockan 16.40 noterades Dow Jones Industrial Average upp 0,3 procent vid indexnivån 16.604, med läkemedel och verkstad som bästa sektorer. Det bredare S&P 500 avancerade samtidigt 0,4 procent till 1.942, medan teknikbetonade Nasdaq Composite rörde sig 0,7 procent högre till nivån 4.420.

Omsättningen var 120 miljoner aktier på New York-börsen och till 410 miljoner på Nasdaq.

Onsdagens amerikanska detaljhandelsdata visade på en oförändrad försäljning i sektorn under juli, jämfört med månaden innan. Väntat var, enligt ekonomerna i Bloombergs prognossammanställning, en uppgång på 0,2 procent.

"Detaljhandelssiffrorna är visserligen under förväntan, men marknaden tycks inte reagera alltför kraftigt på detta eftersom det inte förändrar den övergripande bilden folk har. Data kan visa nolltillväxt från månad till månad, men miljön för aktier är bra, räntorna är låga, rapportsäsongen var strålande, och det är positivt för marknaden", kommenterade John Fox, analyschef vid Fenimore Asset Management, i en intervju med Bloomberg News.

Från detaljhandelssektorn gavs därtill svaga signaler på onsdagen i Macy's rapport. Både försäljning och resultat var där sämre än väntade under det andra kvartalet, samtidigt som intäktsprognosen för helåret sänktes. I jämförbart butiksbestånd väntar sig nu bolaget en försäljningsökning på 2-2,5 procent för helåret, att jämföra med tidigare prognos på 3 procent. Aktien tappade 5 procent.

Rapporterade gjorde också Deere, som bland annat konkurrerar med Volvos verksamhet inom anläggningsmaskiner, VCE. Det justerade resultatet på 2:33 dollar per aktie var bättre än väntade 2:20 dollar, men samtidigt sänktes både vinst- och försäljningsprognosen för helåret och aktien handlades ned 2 procent i den inledande handeln.

Än sämre gick det för den Sverigegrundade speltillverkaren King, bolaget bakom det framgångsrika mobilspelet Candy Crush Saga. Omsättningen steg under det andra kvartalet, men mindre än analytikerna väntat sig, samtidigt som helårsprognoserna skruvades ned. Marknaden var inte imponerad, och aktien rasade 23 procent.

På räntemarknaden var räntan på en amerikansk tioårig statsobligation ned 3 punkter till 2,42 procent.


Innehåll från WebbhusetAnnons

Outl1:s nya e-handelslösning har gett effektivare administration, ökad omsättning och bättre användarupplevelse

Aram Soltani, Head of E-commerce & Marketing på Outl1.
Aram Soltani, Head of E-commerce & Marketing på Outl1.

Med hjälp av Webbhuset kunde Outl1, på bara tre månader, byta ut sin gamla e-handelslösning och lansera sin nya. En systemlösning som hjälpt dem att effektivisera digitala processer, få kvalitativ data i realtid och maximera kundnyttan. 

– Vi jobbar med Magento som plattform, och strukturen i vår gamla e-handelslösning gjorde att vi inte kunde vara så dynamiska som vi ville vara. Vi märkte också att vår gamla lösning inte kunde hänga med när vi behövde skala upp. Vi började leta efter en ny samarbetspartner för en smartare e-handelslösning kring Magento som kunde vara lika snabbfotad som oss och som kunde följa med oss i vår framtida utvecklingsresa, säger Aram Soltani, Head of E-commerce & Marketing på Outl1. 

Det som var absolut viktigast för Outl1, när de letade ny leverantör, var att hitta en stabil partner med egen expertis.  

– Vi satte stort värde i att Webbhuset har lång erfarenhet av Magento och bara har inhouse-utvecklare till skillnad från många andra aktörer på marknaden. Webbhusets genuina intresse för helheten i Outl1:s affär och inte endast fokuserat på själva sajten har bidragit såväl till ett effektivt samarbete som en bättre slutprodukt. Erfarenhet av att jobba med större e-handelsbolag med stora trafikvolymer, hög konvertering och stora orderflöden, var såklart en extra trygghet i val av partner när vi bestämt oss för att göra stora investeringar för att få en till en lösning som är verkligt skalbar och framtidssäkrad 

Outl1 erbjuder produkter med hög kvalité till konkurrenskraftiga priser inom framför allt hem,  hushåll, trädgård, sport och fritid via nätet. Företaget har funnits sedan 2014 och har sedan dess etablerat sig som en självklar destination i sin nisch med en stark marknadsposition på den svenska marknaden.

– Vi har haft en fantastisk tillväxtresa under de senaste åren och tillslut blev vår plattform en bromskloss. Med vår nya lösning kan vi koppla ihop flera av våra affärssystem, effektivisera vår administration och hantera mycket större flöden än tidigare. Vi kan exempelvis synka order, lager och frakt i realtid, få kvalitativ data snabbare vilket gör att vi kan vara mer proaktiva än tidigare. Våra kunder möts idag av en mer lättnavigerad, snabbare webbplats med ett lagersaldo som hela tiden är korrekt. Vi har exempelvis kunnat automatisera allt som rör förbokningar för att kunna ge kunden en bättre service.

Att få tillgång till ett system som kan implementera det senaste inom digitalisering och e-handel nu och framöver var ett av de krav som Outl1 hade på sin nya e-handelslösning.  

– Vi har en tät dialog med Webbhuset när det kommer till ny funktionalitet. De är mycket proaktiva och kommer med många innovativa lösningar som fungerar för vår verksamhet. Vi gick live i mars och det har fungerat otroligt smidigt. Vi fick dessutom ihop e-handelslösningen på bara tre månader tack vare att Webbhuset toppade sitt team. Vi har nu ett system som är kraftfullt, dynamiskt, skalbart och framtidssäkrat, avslutar Aram Soltani.

Om Webbhuset

Webbhuset är ledande E-handelsexperter inom B2B och B2C sedan -98 och en av de första i Norden med att specialisera sig på Magento, en av världens största E-handelsplattformar, som man jobbat med sedan 2008. Webbhuset ökar omsättning och maximerar kundnyttan samt effektiviserar interna processer genom digitalisering och levererar en skalbar, dynamisk och kraftfull E-handel.

Läs mer om Webbhuset och vad vi kan göra för dig 

Besök outl1

 

Mer från Webbhuset

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Webbhuset och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?