Annons

Nedåt på New York-börsen<br />

Efter två dagar av uppgångar noterades de amerikanska indexen på minus några timmar in på tisdagens handel, där i synnerhet energirelaterade aktier gick svagt.

Strax före klockan 18.00 noterades Dow Jones Industrial Average ned 0,2 procent vid indexnivån 16.538. Det bredare S&P 500 tappade samtidigt lika mycket, till 1.933, medan teknikbetonade Nasdaq Composite rörde sig 0,3 procent lägre till nivån 4.387.

Omsättningen uppgick till 180 miljoner aktier på New York-börsen och till 680 miljoner på Nasdaq.

"Vi är i en zon av velande, där investerarna håller kvar ett visst mått av försiktighet. Under sommardagarna tycks marknaden mer driven av geopolitiska händelser än av ekonomiska och bolagsspecifika fundamenta", sade Terry Sandven, aktiestrateg vid U.S. Bank i Minneapolis, till Bloomberg News.

S&P 500 har stängt på plus under de två senaste handelsdagarna efter att den geopolitiska oron hos investerarna, framförallt runt Ukraina, mildrats något.

Bland de geopolitiska nyheterna på tisdagen meddelade Ryssland att man skickat en rad fordon för humanitära insatser i östra Ukraina. Vissa bedömare har varnat för att draget kan vara ett svepskäl för att föra trupper över gränsen.

Sett till sektorerna gick energi svagast inom S&P 500, med en genomsnittlig nedgång för aktierna i sektorn på 0,8 procent. Oljepriserna tappade under tisdagen, bland annat efter att den internationella energimyndigheten, IEA, sagt att ett rikligt utbud ligger som en buffert i marknaderna mot riskerna som kommer av konflikten i Mellanöstern.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?