1515

Europabörser: Breda uppgångar<br />

Europabörserna har inlett måndagens handelssession i grönt område. Sentimentet tycks få stöd av att de geopolitiska riskerna fortsätter att minska. Sett till dagens kalender är det en lugn måndag med ledande indikatorer från OECD som kommer in vid lunch.

På bolagsfronten har, bland annat, italienska Banco Popolare har kommit in med en oväntat positiv kvartalsrapport.

Sent i fredags meddelade det ryska försvarsdepartementet att de avslutar sina militära övningar i södra delarna av landet, vilka tidigare rubricerats som provocerande av USA. Det rapporterar Reuters.

"Hetluften kring Ryssland och Ukraina tycks svalna av och att Ryssland avslutar militära övningar får marknaden att andas en suck av lättnad", skrev Jonathan Sudaria på Capital Spreads till Reuters.

De asiatiska börserna visade på en återhämtning från förra veckans nedgång. Stödet kom från minskad geopolitisk oro samt kinesiskt KPI som under helgen kom in enligt förväntade 2,3 procent i årstakt under juli.

Marknaden har mottagit ännu en rapport från Europas bankperiferi, denna från Italiens fjärde största bank Banco Popolare. Av den kunde man utläsa en oväntad nettovinst samtidigt som avgifter för osäkra fordringar stigit under årets andra kvartal. Investerarna på Milanobörsen verkar mycket nöjda och aktien är upp 8,2 procent.

Infrastrukturjätten Balfour Beatty har sagt nej till ett bud om sammanslagning från Carillion med motiveringen att det är vad som är bäst för aktieägarna. Balfour Beatty är upp 1,7 procent.

Franska läkemedelsbolaget Sanofi och amerikanska MannKind har upprättat ett globalt licensavtal för utveckling och marknadsföring av Afrezza, inhalerat insulin, för vuxna med diabetes. Sanofi ökar 0,2 procent.

Vidare i veckan väntas, bland annat, tyskt ZEW-index som visar vad som rör sig i tyska finansanalytikers och institutionella investerares huvuden, samt reviderad BNP för Storbritannien under det andra kvartalet.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?