Kraftigt regn på väg <br />in över landet

En front med åska och lokalt kraftiga regnskurar berör södra och mellersta Norrland under söndagen.
Foto:Elise Amendola

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Tutus DataAnnons

Sveriges första moln för säkerhetskänslig samverkan

Tutus lanserar nu ett säkert moln för samverkan som vänder sig till myndigheter, kommuner och andra organisationer med säkerhetskänslig verksamhet som behöver hantera säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter.

Sverige är världsledande inom digitalisering. Digitaliseringen har många fördelar men innebär också stora utmaningar. Nyttjande av molntjänster varit ett attraktivt sätt för många organisationer att kunna hantera de alltmer ökade kraven på IT-system och infrastruktur med bibehållen effektivitet. Samtidigt finns det också flera frågetecken kring molntjänster om de håller rätt säkerhetsnivå och om det går att nyttja de tjänster som ligger utanför landets eller EU:s gränser.

Det Tutus lanserar i dag är ett svenskt säkert moln som vänder sig till alla myndigheter och organisationer som i någon form behöver hantera uppgifter som klassas som begränsat hemliga. Tjänsten innebär också en möjlighet till samverkan mellan ingående organisationer. Initialt erbjuds videomöten, tal, meddelanden och skyddad lagring. 

– Vi jobbar med att skydda Sveriges säkerhet och där är det säkerhetsskyddslagen som anger ramarna. Vår huvuduppgift är att öka förmågan inom digital säkerhet för alla verksamheter som berörs av den nya lagen, säger Mikael Andersson.

Ökade krav med ny säkerhetsskyddslag

Den nya säkerhetsskyddslagen är tydligare i sin utformning och berör därför betydligt fler än tidigare.  Det här blir till en stor utmaning för många verksamheter, inte minst för mindre organisationer som har det tufft att hantera och lösa alla krav på egen hand. – Vi ser att våra kunder har behov en helhetslösning med både stöd, utbildning, dokumentation förutom de tekniska lösningarna. Med vår molntjänst kan verksamheten komma igång snabbt och nå omedelbar verksamhetsnytta på ett säkert och kostnadseffektivt sätt, säger Mikael Andersson. 

Tutus har den erfarenhet som krävs

För att kunna hantera de nya digitala utmaningarna så behövs en plattform som från grunden är byggd och anpassad för de strikta krav som lagen, förordningarna och tillsynsmyndigheterna ställer. – På Tutus har vi nästan 30 års erfarenhet av att konstruera krypto- och IT-säkerhetslösningar som klarar myndigheternas högt ställda på säkerhet och assurans, fortsätter Mikael Andersson.

Om oss

Tutus är ett privatägt svenskt företag, grundat 1992. Vi har sedan dess utvecklat högkvalitativa nätverkskrypteringslösningar åt militär, myndigheter och företag för användning i verksamheter som kräver högsta nivå på säker kommunikation.

Som ett oberoende företag samarbetar vi med näringsliv och myndigheter för att kunna tillhandahålla pålitliga, säkra och kostnadseffektiva krypteringslösningar som kan möta deras säkerhetsbehov.

Alla våra produkter är godkända på nivån Restricted / Begränsat hemlig för såväl EU som på nationell nivå.

Tutus är huvudleverantören av myndighetsgodkända och -certifierade IT-säkerhetsprodukter i Sverige och vi gör stadiga framsteg mot målet att bli en ledande leverantör av godkända IT-säkerhetsprodukter också inom EU.

www.tutus.se 

Mer från Tutus Data

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Tutus Data och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?