Annons

USA-börser: Första rapportsuccén<br />

Efter två handelsdagar av nedgångar öppnade de amerikanska börserna svagt uppåt på onsdagen inför kvällens publicering av protokollet från FOMC-mötet. Alcoa steg efter stark rapport.

Runt klockan 16.15 var Dow Jones Industrial Average upp 0,1 procent till nivån 16.924. En lika stor uppgång visade det bredare S&P 500, som noterades på nivån 1.966. Tekniktunga Nasdaq Composite var samtidigt oförändrat på indexnivån 4.390.

Omsättningen uppgick till 100 miljoner aktier på New York-börsen och 330 miljoner på Nasdaq.

Protokollet från FOMC-mötet den 17-18 juni som publiceras på onsdagskvällen är handelsdagens stora makrohändelse. Utöver detta är agendan gled på makronyheter.

"Jag tror Fed kommer göra sitt bästa för att försäkra marknaden om att den ekonomiska tillväxten är på väg", sade John Manley, chefsaktiestrateg på Wells Fargo Funds Management, till Bloomberg News.

På bolagsfronten steg aluminiumproducenten Alcoa 3,1 procent efter att på tisdagskvällen inlett rapportsäsongen med ett resultat som slog marknadens förväntningar. Alcoa redovisade ett justerat resultat per aktie på 0:18 dollar för det andra kvartalet, medan förväntningarna låg på ett resultat 0:12 dollar per aktie.

American Airlines var upp 1,4 procent sedan flygbolaget justerat upp sin prognos för vinstmarginalen före skatt för det andra kvartalet.

Klädbolaget American Apparel, som var ned på tisdagen, steg 1,0 procent, sedan klädkedjan enligt källor säkrat finansiering på 25 miljoner dollar från investeraren Standard General i utbyte mot att investeraren får tre platser i bolagets styrelse. Den problemtyngda klädkedjan kan därmed betala det lån på 10 miljoner dollar som Lion Capital krävt att omedelbart få tillbaka.

Vidare steg tobaksbolaget Reynold American 2,6 procent efter spekulationer från brittiska Daily Mail om att British American Tobacco kan köpa de 58 procent av bolaget som det inte redan äger.

I motsatt riktning gick Container Store, som erbjuder förvaring och organisatoriska lösningar till detaljhandelsföretag. Bolaget backade 8,5 procent efter att ha redovisat ett svagt resultat under det andra kvartalet.

Gigamon, som tillverkar nätverksprodukter, rasade 31 procent efter att bolaget sänkt sin prognos för intäkterna under det andra kvartalet.

På räntemarknaden var den amerikanska tioåriga statsobligationen upp 1 punkt till 2,57 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?