1515

Stockholmsbörsen: <br />Försiktig öppning väntas<br />

Stockholmsbörsen väntas inleda tisdagens handel med mindre rörelser. Terminerna för de ledande Europabörserna pekar på inledande uppgångar på 0,1-0,3 procent på tisdagen.

"Trots de höga värderingarna är det för tidigt att spekulera i någon större korrektion på aktiemarknaderna eftersom kurserna får fortsatt stöd av centralbankernas penningpolitiska lättnader och det låga ränteläget. Temat de kommande veckorna blir halvårsrapporterna som kommer utkristallisera börsläget när bolagen skakar hand med verkligheten", skriver IG i ett morgonbrev på tisdagen.

Efter klockan 22 i kväll svensk tid inleds den amerikanska rapportsäsongen på allvar med aluminiumtillverkaren Alcoa.

Boliden köper en koppargruva i finska Kylylahti för 95 miljoner dollar. I köpet ingår även prospekteringsrättigheter.

Fastighetsbolaget Platzers förvaltningsresultat ökade till 56 miljoner kronor i det andra kvartalet jämfört med 43 miljoner samma period föregående år.

Sektorkollegan Catena ökade förvaltningsresultatet till 59 miljoner kronor i det andra kvartalet jämfört med 38 miljoner samma period föregående år.

Vindkraftsbolaget Eolus Vind rapporterade ett försämrat resultat i räkenskapsårets tredje kvartal.

Lexmark uppger att de noterat Hylands bud på Readsoft och utvärderar ett svar.

Fingerprint har fått en så kallad design win samt även en order värd 5 miljoner kronor.

Telia Soneras förvärv av Tele2:s norska verksamhet var väntat och kurslyftet motiverat, bland annat är kostnadssynergierna gigantiska, skriver Dagens Industri på tisdagen. "Bättre utnyttjande av kapacitet, minskad risk för priskrig samt vettig prislapp var andra positiva faktorer", skriver tidningen.

Sydkoreanska Samsung Electronics spår ett lägre resultat än väntat för det andra kvartalet. Resultatet har tyngts av en svag efterfrågan i Kina och Europa. Bolaget har en "försiktig" förväntan om ett bättre resultat i det tredje kvartalet.

På makrofronten har det blivit känt att Tysklands handelsbalansöverskott var 18,8 miljarder euro i maj, jämfört med väntade 16,2 miljarder euro.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?