ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nordenbörser: Oslo i botten

Nordenbörserna uppvisade samma negativa utveckling som de övriga börserna i Europa på tisdagen. Störst var nedgångarna i Oslo, där bland andra Seadrill tyngde.

Det nordiska samlingsindexet, OMXN40, var runt klockan 17.00 ned 1,0 procent till nivån 1.323.

I Oslo var OBX ned 1,5 procent. Samtliga bolag inom storbolagsindexet noterade nedgångar.

Seadrill backade 5,4 procent, vilket innebar en bottenplacering på storbolagsindexet, efter att oljeservicebolaget aviserat en emission av ett femårigt konvertibelt förlagslån på 1 miljard dollar.

Andra bolag som retirerade var Norwegian, med 3,5 procent, och DNO, som var 3,6 procent ned.

I Danmark backade C20 Cap 1,2 procent.

Maersk sjönk 1,4 procent. Konglomeratets dotterbolag, Maersk Oil, har avyttrat sitt ägande i de brasilianska produktionsfälten Polvo och tar en nedskrivning på 1,7 miljarder dollar. Den nya strategin innebär att Maersk Oil inte längre kommer att sträva efter tillväxt och operatörskap i landet.

Bryggerijätten Carlsberg, som var ett av endast två bolag på plus, steg 0,3 procent. Kepler Cheuvreux inledde på tisdagen sin bevakning av bryggerijätten med rekommendationen köp, med hänvisning till att den östeuropeiska marknaden är underskattad.

I Finland var storbolagsindexet H25 ned 1,2 procent. Starkt mot strömmen var kemibolaget Kemira som på tisdagen meddelade att man köper Akzo Nobels papperskemikalieverksamhet för 153 miljoner euro. Förvärvet väntas ge Kemira årliga synergibesparingar på mer än 15 miljoner euro från och med slutet på 2016. Aktien var upp 4,1 procent.

Störst nedgångar noterade YIT och Nokian Tyres som var ned 4,4 respektive 3,2 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer