Annons

Europabörserna ned på bred front<br />

De ledande europeiska börserna fortsatte den negativa trenden i röda områden under tisdagen efter två dagar med minustecken. Tysk besvikelse kring industrisiffror tros färga sentimentet. På makro- och rapportfronten är det i övrigt lugnt med transatlantiskt fokus vid Alcoa som inleder den amerikanska rapportsäsongen senare ikväll.

I Europa var Parisbörsen ned med 0,4 procent. Londonbörsen backade 0,5 procent och Frankfurtbörsen justerades också ned 0,6 procent.

Igår inkom tysk industriproduktion under förväntan och sjönk med 1,8 procent i maj jämfört med månaden innan. Marknaden hade räknat med en oförändrad nivå mellan månaderna.

Vidare inom området steg Storbritanniens industriproduktion med 2,3 procent i årstakt under maj månad. Marknaden hade räknat med en uppgång på 3,2 procent, enligt Dow Jones Newswires.

Under måndagskvällen hölls en pressträff i anslutning till ett finansministermöte för euroländerna. Eurogruppens ordförande Jeroen Dijsselbloem sade att höga skattekilar på arbete inom euroländerna bör minskas. Under tisdagen träffas EU-ländernas finansministrar vid ett Ekofin-möte.

Vidare diskuterades bankunionen. Arbetet kring den gemensamma finanstillsynen inom euroområdet uppges fortskrida. En tredje punkt på dagordningen var Grekland som fick besked om en utbetalning på en miljard euro.

På bolagsområdet har Air France-KLM sjunkit med 4,2procent under tisdagshandeln. Flygbolaget sänkte sin vinstprognos för 2014 till följd av överkapacitet på vissa långflygningar, särskilt i Nordamerika och Asien, och svårigheter i att återvinna intäkter från Venezuela. Bolaget justerade ned ebitda-resultatet till 2,2-2,3 miljarder euro för 2014. Bolaget hade tidigare väntat sig ett ebitda-resultat på 2,5 miljarder euro för 2014.

I Tyskland är det fortsatt mörkt för den tyska banken Commerzbank som tappade 3,8 procent till följd av att en person med insyn i ärendet sagt att banken troligen kommer bli nästa bank att anklagas för sanktionsregelbrott i USA. Det skrev Marketwatch.

Marks & Spencer ökade med 1,0 procent efter positiva kvartalsrapportssiffror från livsmedelsbolaget släppts.

"Vi har sett fortsatt förbättring inom kläder, men i linje med förväntningar så har lanseringen av nya m&s.com tagit tid att få in och därmed påverkat försäljningen något negativt", sade Mark&Spencers Mark Bolland till Marketwatch.

Avslutningsvis är det makrofokus för resten av dagen med Storbritanniens BNP-estimat för juni från NIESR klockan 16.00 och europeiska unioniens Ekofin-möte.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Norstedts JuridikAnnons

Branschrapport visar tydliga trender för framtidens juristbransch

Över 150 år i juristbranschen har gett Norstedts Juridik enorm erfarenhet av att stötta och hjälpa advokatbyråer till rätt beslut i krävande situationer. Man kallar sig marknadens juridiska coach och kombinerar lång erfarenhet och kunskap med förfinad och uppdaterad teknik.  

Kundens behov ligger i fokus och Norstedts Juridik blickar nu framåt med ny VD vid rodret vilket bland annat lett till verksamhetens nya inriktningar inom hållbarhet och kvalitet. 

– Utöver en omfattande utgivning av juridisk information erbjuder vi också kursverksamhet och avancerade juridiska verktyg. Hos oss finns även en tjänst för alla de specialämnen och intressen som tillfaller juridiskt arbete på kommun och myndighet. Uppdraget vi har är att ta fram verktyg som effektiviserar juristens jobb och som dessutom får vår kund att uppfylla gällande hållbarhetskrav i alla leverantörsled, säger Alexandra Åquist, VD.

Alexandra Åquist är juristen som skulle bli polischef men som istället satsade på en karriär inom försäljning och affärsutveckling. Hon har en stor passion för CSR- och hållbarhetsfrågor och påtalar vikten av att lyssna på marknaden för att kunna vara den naturliga samarbetspartnern för alla som arbetar med juridik. 

– Jag brinner för att alla ska ha tillgång till samma information. Alla ska ha ”rätt att få rätt”. Nya affärsmodeller och nya tekniker gör att juridiken blir mer tillgänglig för gemene man. Där vill jag att Norstedts Juridik ska vara med och bidra, säger Alexandra Åquist.

Framtidens jurist 2020 – om krav, drivkrafter och utmaningar i juristbranschen

För att bli en samarbetspartner krävs insikt och förståelse för de incitament och utmaningar advokaterna har i sitt arbete. Därför tar Norstedts Juridik varje år fram branschrapporten Framtidens jurist tillsammans med ett oberoende undersökningsföretag. Frågorna ställs till yrkesverksamma jurister i både Sverige och Danmark och årets rapport besvarades av drygt 3500 yrkesverksamma jurister. 

– Vår förhoppning är att rapporten ska fungera som en källa för inspiration och en språngbräda för diskussion om hur vi vill att framtiden ska se ut, vad vi som bransch behöver fokusera på, och vilka utmaningar vi behöver överkomma, berättar Alexandra Åquist.

Slaget om framtidens jurister har börjat

Rapporten har tre tydliga fokusområden varav det första är transformation.

– Det är något som verkligen sjuder i den juridiska branschen just nu. Vi ser allt mer hur delar av juristens jobb digitaliseras och standardiseras, samtidigt som utvecklingen i samhället driver på efterfrågan av juridiska tjänster. Byråerna står nu inför en jätteutmaning vad gäller sin affärs- och prismodell. Kan man bemöta kunderna och erbjuda fasta prismodeller har man en helt ny målgrupp att bearbeta, säger Alexandra Åquist. 

Det andra fokusområdet är innovation. Fler och fler standardiserade processer gör arbetet enklare, timmarna färre och mycket finns att vinna på att ta del av den innovativa utveckling som sker i branschen. Det tredje tydliga fokusområdet är vikten av balans i livet. Från den yngre generationen kommer helt nya krav på möjlighet till fritid (vilket är högre prioriterat än lön idag), hållbarhet, mångfald och jämställdhet. För att som advokatbyrå attrahera och behålla unga talanger krävs det att verksamheten anpassas till de nya kraven.  

– Vi vill inspirera till att man även på advokatbyrån inkluderar hållbarhet och kvalitet. Det kommer bli en tydlig del i vem som får uppdragen och kompetensen längre fram. Det är en absolut konkurrensfördel att man är transparent och att man i branschen tar detta på allvar redan nu, avslutar Alexandra Åquist.

Läs mer på www.nj.se 

Fakta om Norstedts Juridik

Norstedts Juridik är marknadsledande utgivare och leverantör av juridiska tjänster med rötter 150 år tillbaka i tiden. Företagets digitala informationstjänst, JUNO, används av Sveriges största advokatbyråer, domstolar, myndigheter och kommuner. Norstedts Juridik är en del av Karnov Group.

 

Mer från Norstedts Juridik

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Norstedts Juridik och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?