Annons

Wall Street väntas öppna <br />på gott humör<br />

De amerikanska börserna väntas öppna högre på onsdagen. Ett BNP-estimat för det andra kvartalet gav en överraskande positiv bild över styrkan i den amerikanska ekonomin, samtidigt som marknaden inväntar kvällens räntebesked från den amerikanska centralbanken Federal Reserve.

Med lite mindre än en timme kvar till börsöppning noterades terminerna för Dow Jones Industrial Average, det bredare S&P 500 och det tekniktunga Nasdaq Composite mellan 0,4 och 0,6 procent högre.

Ett första estimat av den amerikanska ekonomins utveckling från det amerikanska handelsdepartementet visade att USA:s bruttonationalprodukt, BNP, ökade med 4,0 procent i beräknad årstakt under andra kvartalet.

Utfallet var klart högre än förväntade 3,0, vilket analytiker väntade sig enligt Bloomberg News prognosenkät.

BNP-utvecklingen under första kvartalet, som vid tiden den redovisades gav frågetecken kring ekonomins styrka, reviderades samtidigt upp uppgick till -2,1 procent från tidigare -2,9.

På makrofronten visade vidare en undersökning från ADP Employer Services att antalet sysselsatta i den privata sektorn i USA ökade med 218.000 personer i juli. Enligt Bloomberg News analytikerenkät väntade marknadsaktörer att sysselsättningen skulle öka med 230.000 personer enligt denna mätning.

Bland vinnarna i den inledande handeln väntas Twitter utmärka sig. Bolaget rusade i den amerikanska efterhandeln på tisdagen, sedan det redovisat intäkter och vinst över förväntan för det andra kvartalet, och handlades cirka 25 procent högre i onsdagens förhandel på New York-börsen.

"Twitter lyfter troligtvis terminerna, men det finns en stor del underliggande spänningar. Det är som om marknaden har en sockerchock: om något är lite bättre än väntat så rusar marknaden, och är det bara lite sämre än väntat så rasar det", kommenterade Mike Franklin, chefstrateg på Beaufort Securities i London, till Bloomberg News.

Andra aktier att hålla ett extra öga på är bland annat Sprint och Rockwell Automation, som släppte sina kvartalsrapporter innan USA-börsernas öppning.

Klockan 20.00 på onsdagskvällen, svensk tid, lämnar Federal Reserve räntebesked. I en enkät genomförd av Bloomberg News räknade samtliga 38 analytiker med att Fed fortsätter att minska sina månatliga obligationsköp med ytterligare 10 miljarder dollar, till 25 miljarder dollar i månaden.

Den här gången kommer det inga nya prognoser från ledamöterna, och räntebeskedet följs inte heller av någon presskonferens med centralbankschefen Janet Yellen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Euro AccidentAnnons

Ohälsa – påtaglig risk för företag

Långtidsfrånvarande medarbetare är en påtaglig hållbarhetsrisk för de flesta företag. Därför erbjuder försäkringsbolaget Euro Accident även ett rehabiliteringsstöd i sin företagsbetalda sjukförsäkring. Ett stöd som hjälper åtta av tio att kunna fortsätta arbeta.

Hållbarhetsfrågan med sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekter spelar en allt större roll för företag. Därmed har det också blivit viktigt för företag att förstå, identifiera och hantera sådana risker, vid sidan om till exempel affärsrisker och finansiella risker.

En av de viktigaste, men ofta förbisedda, hållbarhetsfrågorna handlar om hållbara medarbetare, alltså de egna medarbetarnas hälsa och välmående. Förutom de mänskliga sidorna så är kostnaderna för ohälsa höga i form av ökad sjukfrånvaro, högre personalomsättning och lägre produktivitet.

En modern sjukförsäkring

Att en medarbetare blir långtidsfrånvarande är emellertid en risk som du till viss del kan försäkra dig mot. Några som erbjuder en sådan försäkring är försäkringsbolaget Euro Accident Livförsäkring.

- Risken för sjukskrivning är högst påtaglig i dagens arbetsliv med många som blir långtidssjuka av stress och utmattning. Därför har vi skapat en modern sjukförsäkring som är bra både för medarbetaren som är försäkrad och för arbetsgivaren som betalar försäkringen, säger Jörgen Örnebrand, produktchef Tjänstepension, på Euro Accident Livförsäkring AB.

Vid risk för sjukskrivning

Förutom den ekonomiska ersättningen vid långtidsfrånvaro så ingår även ett rehabiliteringsstöd i Euro Accidents försäkring.

Rehabiliteringsstödet kan aktiveras redan vid första tecken på att en medarbetare riskerar att bli långtidssjukskriven eller för att hjälpa medarbetare att komma tillbaka i arbete igen. Efter en webbanmälan från närmaste chef samordnar en av Euro Accidents egna rehabiliteringskoordinatorer hela ärendet och ser till att rätt insatser kopplas in.

Goda chanser att hjälpa

Åtta av tio försäkrade som kommer in i Euro Accidents rehabiliteringsprocess genom sin sjukförsäkring blir inte långtidsfrånvarande.

- Om vi bara får möjlighet att starta processen tidigt så har vi en bra chans att komma in med rätt åtgärder innan det går för långt, säger Jörgen Örnebrand.

Det är inte alltid som rehabiliteringsstödet i försäkringen behöver aktiveras. Ibland kan det räcka långt med att medarbetaren själv tar ett eller flera samtal med psykolog, ekonom, jurist, ergonom eller hälsocoach genom samtalsstödet som också är en del av försäkringen.

- Samtalsstödet kan ge rådgivning och hjälp att komma vidare oavsett om det gäller privata eller arbetsrelaterade frågor. Det viktiga är att ta hjälp innan små problem växer sig stora, säger Jörgen Örnebrand.

Helförsäkring för trygga och friska medarbetare

Det här ingår i Euro Accidents Sjukförsäkring PlanSjuk som tecknas av företag för deras medarbetare:

- Samtalsstöd av psykolog, ekonom, jurist, ergonom och hälsocoach

- Chefs- och HR-stöd

- Rehabiliteringsstöd

- Ekonomisk ersättning för inkomstbortfall

Läs mer om Sjukförsäkring PlanSjuk  

Läs mer om Euro Accident

 

Mer från Euro Accident

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Euro Accident och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?