1515

Börsen: Väntas hålla andan inför räntebesked<br />

Europaterminerna indikerade en öppning kring oförändrat inför torsdagsbörsernas öppning. Under dagen väntas räntebesked från både Riksbanken och ECB, samt jobbrapport från USA.

Med 20 minuter kvar till öppning var Euro Stoxx 50-terminen och motsvarigheterna för storbolagsindexen i Paris, London och Frankfurt oförändrade. IG:s förhandel tydde på en öppning någon punkt lägre än onsdagens stängningsnivå 1.388 för OMXS30.

Torsdagens makroagenda är ovanligt välfylld, med räntebesked från både Riksbanken och ECB, sysselsättningsstatistik från USA, och ett flertal inköpschefsindex från tjänstesektorn.

Vad gäller Riksbanken väntas överlag en räntesänkning, för ECB:s del är förväntningarna på nya lättnader låga, och inför USA-jobbrapporten väntas 215.000 nya jobb ha tillkommit utanför jordbrukssektorn i juni, mot 205.000 i maj och klart högre än väntade inofficiella siffror i ADP-rapporten tidigare i veckan, 281.000 mot väntade 205.000.

I tjänstesektorn har Kina och Japan redovisat PMI klart över respektive fortsatt under 50-strecket. Silf/Swedbanks motsvarighet landade på 54,6 klockan 8.30, mot väntade 58,5 och maj månads oreviderade 58,5.

Morgonens bolagsnyheter:

* Orderingången på tunga lastbilar i Nordamerika ökade preliminärt med 41 procent i juni enligt ACT-statistik, mot en ökning på 15 procent i maj. Wells Fargo noterar att månaden var ovanligt stark, exempelvis genom att det var fler order i juni än i maj, och tror på en kortsiktigt positiv utveckling för lastbilsaktier.

* Skanska har fått en order värd 3,8 miljarder kronor för att bygga en tunnel för spårvagnar i Los Angeles.

* Invisio har fått en uppföljningsorder värd 41,6 miljoner kronor från det amerikanska försvaret.

* Oasmia har genomfört en private placement på 50 miljoner kronor till kursen 20 kronor per aktie. Onsdagsstängningskursen var 22:10 kronor.

* Aspiro, som har Spotifykonkurrenten Wimp, har tagit in 66 miljoner kronor i en företrädesemission, till kursen 67 öre. Stängninskurs på onsdagen: 74 öre.

* Tele2 har ingått ett strategiskt partnerskap inom så kallad M2M med NetComm.

* Det First North-listade betaltjänstbolaget Dibs lanserar mobila nätbetalningar med Danske Bank

Rekommendationer:

* Morgan Stanley har återupptagit Sandvik på jämvikt och riktkurs 92 kronor

* JP Morgan har gjort detsamma med Astra Zeneca, men med rekommendationen undervikt och riktkursen 37 pund (motsvarande 426 kronor, mot gårdagens stängningskurs 508:50 kronor i Stockholm)

Dagens makrostatistik:

- SCB: småhusbarometern kl 9.30

- EMU: tjänste-PMI (def) kl 10.00

- Spanien: säljer obligationer kl 10.30

- EMU: detaljhandel maj kl 11.00

- Irland: BNP 1 kv kl 12.00

- USA: Challenger varselstatistik juni kl 13.30

- USA: handelsbalans maj kl 14.30

- USA: sysselsättning juni kl 14.30

- USA: nyanmälda arbetslösa v26 kl 14.30

- USA: Bloomberg konsumentförtroende kl 15.45

- USA: Markit tjänste-PMI (def) kl 15.45

- USA: ISM tjänste-PMI juni kl 16.00

Centralbanksbesked:

- Riksbanken: räntebesked och penningpolitisk rapport kl 9.30

- Riksbanken: presskonferens om räntebesked kl 11.00

- ECB: räntebesked kl 13.45

- ECB: presskonferens med Mario Draghi kl 14.30


Innehåll från Beyond RetailAnnons

AI ritar om kartan för marknadsföringsbyråerna

Många bolag är idag beroende av sina byråer för deras annonsering på Google och optimeringsarbetet kring kampanjerna utförs ofta av byråns konsulter helt manuellt. Nu finns det ett bättre sätt.

Nästa generation av sökordsmarknadsföring (SEM) är redan här. Genom att använda maskininlärning kan Beyond Retail ta reda på den bästa strategin för dig och lägga det till omedelbar handling, automatiskt.

Gamla byråmodellen är dyr för dig och lönsam för byrån

Byråerna har höga kostnader för sin personal som de behöver få ersättning för. Men de tar oftast väldigt mycket betalt för enklare manuellt arbete som inte är särskilt krävande eller kvalificerat och som utförs mycket snabbare och billigare av en robot. För att hålla nere kostnaderna anställer man ofta juniora konsulter helt utan erfarenhet av SEM, ger dem en kortare introduktion och sedan får de börja arbeta med ditt konto. Men på fakturan debiteras du oftast ändå ett arvode motsvarande en senior strateg.

Personberoende

Detta gör också att resultaten blir väldigt beroende av vilken konsult som sitter och manuellt optimerar kampanjerna. Duktiga konsulter går snabbt vidare och får mer strategiska arbetsuppgifter och lämnar då raskt över ditt konto till någon ny junior eller någon som inte visat tillräcklig kompetens för att ta nästa steg.

Ett bättre alternativ för SEM och performance marketing

Beyond Retail erbjuder en kombination av en AI-tjänst för optimering och en senior performance marketing specialist för strategi till en kostnad som ofta är betydligt lägre än hos de större SEM-byråerna. Låter det intressant? Hör av dig till oss idag!

Mer från Beyond Retail

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Beyond Retail och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?